Suhkrumandlid

Karamellimandlid ehk "põletatud mandlid" (Brændte mandler) kuuluvad kindlalt Taani jõululauale.

Kogus
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Suupiste
Lisategevused

Koostisosad

200 g terveid mandleid (nt Meira)

100 g suhkrut (veidi üle 1 dl)

0,5 dl vett

Valmistamine

Pane mandlid suurele kuumale pannile, rösti minut-paar, kuni mandlid on aromaatsed. Ära kõrveta! 

Puista peale suhkur ning vala pannile vesi. Sega mandleid ja suhkrut pidevalt puulusikaga, kuni mandlid on karamellised.

Kalla ühtlase kihina küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning lase jahtuda. Sega jahtumise ajal paar korda.

Pildi tegi Juta Kübarsepp. 
LISA KOMMENTAAR

Hexy
postitatud 28.11.2014 20:04

Mõnusad ja magusad mandlid, meile maitsesid!

Pille
postitatud 26.10.2024 12:16

Ma olen neid pea iga aasta vist teinud :) Siin jäi selline suhkrusem variant pildile: