300 g õhukeselt viilutatud külmsuitsulõhet või -forelli
300 g pehmet kitsejuustu
4-5 küpset avokaadot
soola ja musta pipart
Serveerimiseks:magusat tšillikastet
Vooderda 22-24 cm koogivorm toidukilega. Kata põhi ja küljed suitsulõheviiludega.
Sega kausis toorjuust ja murulauk ühtlaseks. Koori avokaadod ja lõika viljaliha väikesteks tükkideks, siis sega toorjuustusegu hulka. Maitsesta soola, pipra ja sidrunimahlaga.
Tõsta segu suitsulõheviiludele ja suru kergelt kokku. Kata pealt ülejäänud suitsulõheviiludega.
Keera vorm toidukilesse ja pane vähemalt 4 tunniks külmkappi tahenema. (Võimaluse korral järgmise päevani).
Serveerimiseks kummuta terriin sobiva suurusega taldrikule või lõikelauale ning lõika 8 sektoriks.
Aseta iga sööja taldrikule mõned salatilehed, nende peale terriinilõik. Nirista peale magusat tšillikastet ja serveeri.
Retsept on mugandatud Briti ajakirjast BBC Good Food (Smoked salmon and avocado terrines). Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Martiina, kes valmistas rooga portsjonvormides.
Imehea. Kasutasin kitsejuustu asemel toorjuustu kuna kitsejuustu polnud käepärast, kuid usun, et kitsejuustuga jääb isegi veel parem. Terriini tegin väikestesse rameken vormidesse, nii jääb terriin serveerides hästi ilus. Soolaga tasub täidises väga mõõdukas olla kuna lõhe ise on soolane (seda eriti väikses vormis tehtud terriinide puhul kuna kala on ühe ortsu kohta rohkem).
Väga ilus ja maitsev eelroog. Pidulik, samas lihte teha. Kuigi soola jätaks ma täiesti välja - lõhe, kitsejuust isegi soolased.
Ma olen teinud ühes suures vormis ja siis sektoriteks lõiganud. Väga maitsev ja pidulik!!
Lõheterriin kitsejuustu-avokaadotäidisega
Imelihtne ja uhke välimusega eelroog, kus kitsejuustu-avokaadotäidis on peidetud õhukeselt viilutatud külmsuitsulõhe sisse. Terriini saab teha nii ühes suures vormis kui ka väikestes vormides.
Vahendid toidu valmistamiseks ning ilusaks serveerimiseks leiate kauplusest Apelsin.