Mõnusalt kerge heeringas punaste marjadega

Heeringas kuulub kindlalt põhjamaalaste jõululauale, ent eestlastele nii omase hapukoorekattega heeringa asemel võib proovida midagi hoopis kergemat. Ja jõulusemat :)

Kogus
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

2x200 g VIČI õlivaba heeringafileed või 2 pontsakat soolaheeringat, leotatud

Marinaad:

1 dl punast või valget veiniäädikat

1 dl vett

20 tera musta pipart

85 g suhkrut

1 suur punane sibul

1 dl värskeid või külmutatud pohli

Valmistamine

Kui Sul on terved soolaheeringad, siis tuleb need esmalt puhastada, fileerida ja värskes vees vähem soolaseks leotada. Üldiselt piisab umbes 48-tunnisest leotamisest, ent eks see oleneb ka sellest, kui soolase heeringaga tegemist on. Vett võiks paar korda leotamise ajal vahetada.

Kui kasutad VIČI õlivaba heeringat, siis lõika see lihtsalt ampsusuurusteks tükkideks. 

Nõruta heeringafileed, lõika 1 cm laiusteks juppideks. Aseta kenasse purki või serveerimiskaussi.

Koori sibul, lõika pikuti pooleks ja seejärel õhukesteks viiludeks.

Sega väikeses potis veiniäädikas, vesi, suhkur ja must pipar. Kuumuta keemiseni, kuni suhkur on lahustunud. Siis lisa sibularattad ja pohlad, tõsta pott tulelt ja lase jahtuda.

Kalla jahtunud marinaad heeringatükkidele ning lase enne serveerimist umbes 6 tundi, soovitavalt päev-paar, jahedas maitsestuda.

Loe veel:

LISA KOMMENTAAR

Silja
postitatud 27.12.2011 16:04

Tegin jõululauale 60g suhkruga sest varemproovitu oli minu jaoks liialt magus ning see sai maailma popim heeringas, mida mu pere söönud oli. Kindlasti jäävad püsivalt jõulumenüüsse nii õllekapsas kui ka see heeringas.

Silja
postitatud 22.12.2011 09:59

minu jaoks pisut magus. Panen järgmisel korral veidi vähem suhkrut. Aga väga kaunis näeb välja küll. Ja sibul on mõnusa mekiga ja krõmps.

Tiia
postitatud 15.12.2016 22:07

Mõnus!