Koha Mannerheimi moodi

Kuulsa Soome kindrali Mannerheimi üks lemmikutest - paprika-riivsaiapaneeringus kohafilee, mida serveeritakse mädarõikavõiga.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
15 minutit
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

4 u 200 g kohafiled

soola ja musta pipart

0.25 tl paprikapulbrit

1 dl riivsaia

Mädarõikavõi:

50 g pehmet võid

2 tl riivitud mädarõigast

Praadimiseks:

võid

Valmistamine

Valmista esmalt mädarõikavõi. Sega toasoe või ja riivitud mädarõigas omavahel. Vormi silindriks ja pane küpsetuspaberisse keeratult külmkappi tahenema (või kasuta kondiitripressi ja suru küpsetuspaberiga kaetud taldrikule väikesed võiroosikesed, pane koos taldrikuga külma tahenema).

Maitsesta kohafileed soola, pipra ja paprikaga. Kasta riivsaia sisse.

Kuumuta pannil veidi võid. Prae kohafileed jaokaupa mõlemalt poolt kaunilt kuldpruuniks.

Tõsta praetud kalafileed taldrikutele, kaunista mädarõikavõiga.

Kõrvale paku seenekastet (nt šamponjoni-koorekaste) ja keedetud kartuleid.

Loe veel:

Retsept on mugandatud Soome ajakirjast MAKU (2/2008, Kuhaa Mannerheimin tapaan)

Risto ja Ritva Lehmusoksa raamatus "Mannerheimin pöydässä" (2003) on samuti Mannerheimi koharetsept, aga seal paprikat ei ole ja musta pipra asemel on kasutatud valget pipart.

LISA KOMMENTAAR

Helen215
postitatud 07.02.2013 21:30

Tõeliselt hea roog! Kiidan ja tuleb veel tegemisele! Paprikapulbrit küll ei olnud, aga ei osanud sellest ka puudust tunda.