4 u 200 g kohafiled
soola ja musta pipart
0.25 tl paprikapulbrit
1 dl riivsaia
Mädarõikavõi:50 g pehmet võid
2 tl riivitud mädarõigast
Praadimiseks:Valmista esmalt mädarõikavõi. Sega toasoe või ja riivitud mädarõigas omavahel. Vormi silindriks ja pane küpsetuspaberisse keeratult külmkappi tahenema (või kasuta kondiitripressi ja suru küpsetuspaberiga kaetud taldrikule väikesed võiroosikesed, pane koos taldrikuga külma tahenema).
Maitsesta kohafileed soola, pipra ja paprikaga. Kasta riivsaia sisse.
Kuumuta pannil veidi võid. Prae kohafileed jaokaupa mõlemalt poolt kaunilt kuldpruuniks.
Tõsta praetud kalafileed taldrikutele, kaunista mädarõikavõiga.
Kõrvale paku seenekastet (nt šamponjoni-koorekaste) ja keedetud kartuleid.
Retsept on mugandatud Soome ajakirjast MAKU (2/2008, Kuhaa Mannerheimin tapaan)
Risto ja Ritva Lehmusoksa raamatus "Mannerheimin pöydässä" (2003) on samuti Mannerheimi koharetsept, aga seal paprikat ei ole ja musta pipra asemel on kasutatud valget pipart.
Tõeliselt hea roog! Kiidan ja tuleb veel tegemisele! Paprikapulbrit küll ei olnud, aga ei osanud sellest ka puudust tunda.
Koha Mannerheimi moodi
Kuulsa Soome kindrali Mannerheimi üks lemmikutest - paprika-riivsaiapaneeringus kohafilee, mida serveeritakse mädarõikavõiga.