150 g kaerajahu
150 g täisterakaerahelbeid
0.25-0.5 tl värskelt purustatud musta pipart
0.5 tl soola
75 g oliiviõli (u 75 ml)
keeva vett
Kuumuta ahi 180 kraadini.
Sega kuivained kausis, tee keskele süvend ja kalla sinna õli. Sega läbi, siis lisa nii palju äsjakeedetud vett, et saaksid ühtlase pehme ja kuiva taina (kui liiga vedelaks läks, siis sega juurde kaerajahu; tainas ei tohiks kleepida).
Suru tainas ühtlaseks palliks ja lase umbes 15-20 minutit taheneda.
Puista töölauale kaerajahu ning rulli tainas umbes 5 mm paksuseks (peale võid ka kaerajahu puistata, kui tainas rulli külge kipub jääma). Lõika 4-6 cm läbimõõduga ketasteks ning aseta need küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.
Küpseta 180-kraadises ahjus umbes 15 minutit, siis keera küpsised ringi ning küpseta veel 5-10 minutit. Küpsised peavadki heledad jääma, vaid servadest veidi pruunistuma.
Lase restil jahtuda, säilita õhukindlas karbis.
Briti autori Hugh Fearnley-Whittingstalli retsept, mugandatud.
Tegin. Samal päeval süües oli kerge pettumus, et jube kuivad. Aga järgmisel päeval - super hea! Sööme viigimarjamoosiga ja juustuga!
Lihtsalt ja kiiresti valmivad kaeraküpsised on mõnusalt neutraalsed ja armastavad enda kõrval kõiksugu tugevama maitsega juuste ja muidugi viigimarjamoosi või mett ka.
Kaeraküpsised
Sellised kaeraküpsised - oatcakes - on kohustuslik element brittide juustulaual, kus on alati ka Cheddar'i juust.