Õrnsoolatud siig

Klassikaline viis siiakala soolamiseks. Juhiseid jagas üks Pepe Kala müügimees (õigemini küll naine) Viimsi taluturul.

Kogus
neljale kuni kuuele
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

värsket siiakala

Soolamissegu:

3 osa helbelist meresoola

1 osa suhkrut

Valmistamine

Puhasta siig, eemalda fileelt ka nahk. Aseta siiafilee madalale alusele.

Sega soolamissegu (mina võtsin 1 suurema siiafilee jaoks 1 sl meresoolahelbeid ja 1 tl suhkrut) ning puista ühtlase kihina kalafileele.

Lase järgmise päevani maitsestuda.

Maitseb eriti hästi võisaia peal.

LISA KOMMENTAAR