Külm maasikatort

Väga mõnus suvine maasikatort, mille valmistamiseks piisab külmkapist, ahju pole vaja.

Kogus
plaaditäis
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

Põhi:

400 g Digestive-küpsiseid

150 g sulatatud võid

Kate:

400 g maitsestamata toorjuustu

400 g 35% rõõska koort ehk vahukoort

400 g maitsestamata paksemat jogurtit (nt Saare ÖKO) või pehmet kohupiima

0,5 dl suhkrut

1 laimi või apelsini riivitud koor

Kaunistuseks:

500 g värskeid maasikaid või metsmaasikaid

Valmistamine

Purusta küpsised köögikombainis või pane kilekotti või kaussi ja tambi pudrunuiaga peeneks puruks. Sega sulatatud võiga, siis suru väiksema ahjuplaadi põhjale. Vajuta tugevasti kinni, nii et kiht oleks ühtlase paksusega ja pane vähemalt 2-3 tunniks külmkappi tahenema. 

Enne serveerimist pane toasoe toorjuust ja külmkapikülm vahukoor suurde kaussi, lisa suhkur ja vahusta mikseriga ühtlaseks kohevaks vahuks. Sega juurde maitsestamata jogurt/pehme kohupiim ja riivitud laimi- või apelsinikoor. 

Tõsta toorjuustukreem küpsisepurupõhjale. 

Lõika puhastatud maasikad pooleks või neljaks, puista koogile. Serveeri kohe! 

Nipid ja soovitused:

  • See on külmkapikook, AGA - kui Sul peaks juhuslikult ahi niikuinii kuum olema, siis võid küpsisepurupõhja 10 minutiks 200-kraadisesse ahju panna. Küpsetatud küpsisepurupõhi püsib paremini koos ja maitseb veidi teisiti. Enne kreemiga katmist lase täielikult jahtuda!
  • Vorm võiks olla maksimaalselt 30 cm x 35 cm, aga võib olla ka 25x35 cm.
  • Tegelikult on kook väga maitsev ka järgneval päeval, lihtsalt marjad võivad halvaks minna, kui pole just hästi värsked ja kvaliteetsed marjad olnud.   

Loe veel:

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 20.08.2020 10:10

Tegime seda sel suvel päris mitu korda, õigemini tegi me 11 a tütar :)

Tiina
postitatud 14.07.2023 14:07

Tore suur kook, lihtne ja kiire. Kõik võtsid vähamelt kaks tükki :)

Riina
postitatud 14.07.2023 22:25

Väga maitsev kook! Soovitan!