Grillitud pommu fetajuustu, rosinate ja mündiga

Mõnus vegetaarroog grillitud pommu e. baklažaaniga. Sobib hästi omaette roaks nt rootsi lauale, aga ka lisandiks grillitud kana, kala või liha kõrvale.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

2 saledamat küpset pommut e. baklažaani

3-4 sl õli

soola ja musta pipart

väike kimp münti

3-4 sl heledaid rosinaid

3-4 sl röstitud piinia- või seedermänniseemneid

150-200 g tükeldatud fetajuustu

Valmistamine

Lõika pommud 5 mm paksusteks viiludeks. Puista peale veidi soola ning lase sõelal nõrguda 15-30 minutit.

(See EI võta kibedust vähemaks, sest uuemad sordid ei ole niikuinii kibedad; aga eelnev soolamine võimaldab pommuviile vähema õliga pehmeks praadida.).

Patsuta pommuviilud hoolega kuivaks, siis pintselda mõlemalt poolt õliga. Prae kuumal praepannil mõlemalt poolt 2-3 minutit, kuni pommuviilud on pehmed ja kaunilt kuldpruunid. Maitsesta soola-pipraga, siis tõsta vaagnale.

Jaota peale fetajuustukuubikud, hakitud mündilehed, rosinad, röstitud piiniaseemned.

Serveeri.

Mugandatud Rootsi Arla retseptist.

LISA KOMMENTAAR