Vahtrasiirupine mascarpone-jäätis

Mõnus suvine kreemjas-jahutav dessert.

Kogus
kuuele kuni kaheksale
Valmistusviis
Sügavkülmutamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

2 suurt muna

85 g suhkrut (1 dl)

1 dl vahtrasiirupit

250 g mascarpone toorjuustu

2 dl 10% rõõska koort või 35% rõõska koort

Valmistamine

Klopi munad, suhkur ja vanillsuhkur hästi kohevaks, paksuks ja heledaks vahuks. Sega juurde vahtrasiirup ja toasoe mascarpone.

Sega (soovitavalt mikseriga) hoolega läbi. Viimasena sega juurde rõõsk koor.

Valmista vastavalt masina juhendile jäätisemasinas. Valmis segu pane kinnises karbis sügavkülma tahenema.

  • Mascarpone peab olema toasoe, muidu ei segune see teiste komponentidega hästi.
  • Kui Sul ei ole jäätisemasinat, siis valmista nagu ülalpool kirjeldatud, aga kasuta kohvikoore asemel vahukoort. Vahusta see poolpehmeks ja sega viimasena ülejäänud komponentide hulka. Pane jäätisesegu kinnises karbis sügavkülma ja lase vähemalt ööpäev külmuda.
LISA KOMMENTAAR