450-500 g ribadeks lõigatud kanafileed
1 sl maisitärklist
2 tl õli
3 sl hakitud talisibulat
1 tl purustatud punast tšillikauna
0.5 tl riivitud ingverijuurt
4 sl riisiäädikat
4 sl sojakastet
1 sl suhkrut
0.75 dl kooritud ilma soolata maapähkleid või india pähkleid
Serveerimiseks:keedetud riisi
Sega väikeses kausis kanaribad ja maisitärklis.
Kuumuta vokkpannil või tavalisel suurel pannil õli mõõdukal kuumusel. Lisa kana ja prae pidevalt segades 5-7 minutit, kuni kanatükid enam seest roosad ei ole. Tõsta kõrvale.
Pane pannile sibulad, küüslauk, tšilli ja ingver, prae pidevalt segades 15 sekundit ning eemalda tulelt.
Sega äädikas, sojakaste ja suhkur väikeses kausis hoolega. Kalla pannile. Lisa praetud kanaribad ja sega, kuni kana on kastmega kaetud. Lisa pähklid ja kuumuta läbi. Sega aeg-ajalt.
Serveeri kuuma riisiga.
Food Network Canada retsept (Chicken Kung Pao), pildi tegi Liina Vahter. Vaata ka seda autentset Sichuani versiooni
Väga maitsev tuli välja.
mina lisasin ka zukkinit retsepti! tuli välja väga maitsev roog!
Lisasin veel suvikõrvitsat ja paprikat. Väga maitsev tuli ja sarnanes väga sellele, mida olen restoranides saanud.
Retseptis on kirjutatud maapähkleid, aga pildil on ju näha india pähklid. Kumb parem jääb?
Kertu, originaalis kasutatakse tõesti maapähkleid, aga paljud läänelikud retseptid lubavad ka india pähkleid kasutada.
Täitsa hea.
<p>Restoranides on see alati mu lemmik toit :) </p><p>Kuna mul liha oli veidi rohkem (550g) panin kartulitärklist (asendasin maisitärklise sellega) 2 suurt kuhjaga supilusikat.</p> <p>Järgmine kord kui seda teen asendan õli seesamiõliga (see annab omapärase maitse), küüslauku 2kordse koguse, soja ka poole rohkem ja tsillit paneks ka rohkem kui seal on. Minu meelest on maapähklitega parem, kui teha hästi vürtsikas nagu mulle maitseb :)</p> Samas ka retsepti järgi tehes oli hea, selline mahe ja mõnus. Sinna sobis nagu india pähkel rohkem :)
Kasutaja Lixey on sellise pildi saatnud 2011. a. veebruaris:
See oli selline särtsakas roog, kuigi ma panin ühe tshillikauna vähem;)
Kana Kung Pao
Populaarne kanaroog Hiina köögist, õigemini küll selle "läänelik" variant. Serveeri kuuma keedetud või aurutatud riisiga.