lusikatäis oliiviõli
1 hakitud küüslauguküüs
400 g purk konservitud (kirss)tomateid
soola ja musta pipart
Lihapallid:500 g seguhakkliha
2 sl riivsaia
1 muna
1 tl kuivatatud basiilikut
praadimiseks õli
Serveerimiseks:500 g spagette vm makarone
värsket basiilikut
riivitud parmesani
Kuumuta väiksemas potis õli, lisa küüslauk ja prae minut aega. Lisa tomatikonserv ja pool konservipurgitäit vett, maitsesta soola-pipraga ning lase kastmel paarkümment minutit podiseda.
Lihapallide jaoks sega kausis hakkliha, riivsai, muna, basiilik ja sool-pipar. Sega hoolega läbi, siis vormi märgade käte abil umbes pinksipalli suurused pallikesed. Kuumuta suurel praepannil õli, lisa lihapallid hästi kuumale pannile. Siis alanda kuumust ning prae lihapallid mõõdukal tulel ümberringi pruuniks. Pruunistatud lihapallid tõsta tomatikastme sisse maitsestuma.
Keeda spagetid vastavalt pakendi juhistele rohkes soolaga maitsestatud vees al dente. Nõruta spagetid, sega lihapallide ja tomatikastmega ning serveeri.
Igale portsjonile riivi peale veidi parmesani ning lisa mõni värske basiilikuleht.
Väga hea oli! Lihtne teha, aga tulemus oli perfektne. :)
Suu hakkab vett jooksma...
kui palju tuleb panna oliiviõli?
Lusikatäis
Üks lemmikutest, lihtne ka :)
Tundub ülihea!
Väga hea!
Ma olen vegan. 0/10
Miks sa siis hakklihapallide retsepti lugema tulid?
Spagetid lihapallidega
Vähemalt Suurbritannias on Spaghetti & Meatballs üks populaarsemaid pastaroogi, roog on ka väga populaarne USAs. Mõlemas kohas peetakse seda Itaalia roaks, kuigi Itaalias keegi hakklihapalle tomatikastmes spagettidega ei serveeri :)