Kurgiviiluhoidis

Hästi mõnus kurgisalat, mida enne purkidesse panemist kuumutama ei pea. Jahedas hoiuruumis säilib kenasti mitu kuud.

Salatit võib teha nii sinepiseemnete kui ka terava sinepiga.

Kogus
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

1 kg värsket kurki

3 sibulat

1 terve küüslauk

1 sl suhkrut

1 sl soola

1 sl 30% äädikat

purustatud musta pipart

2 tl kanget sinepit või 1 sl sinepiseemneid

1-2 tilliõisikut

Valmistamine

Lõika kurk, sibul ja küüslauk viiludeks.

Sega kõik ained suures kausis, lase jahedas 12-24 tundi seista, kuni kaussi on tekkinud päris palju kurgivedelikku.

Tõsta salat pestud steriliseeritud purkidesse ja kaaneta.

Säilita külmkapis ning tarbi mõne nädala (või siis kuu) jooksul.

Loe veel:

LISA KOMMENTAAR

Kiilike
postitatud 22.08.2008 10:00

teen seda salatit aga hoian üle öö st u 24 h ja siis puhastesse purkidesse ning külmkappi. Säilib tegelikult järgmise kevadeni aga ikka külmkapis :)

Hexy
postitatud 14.08.2012 12:55

Täitsa head kurgid.

Tziiki
postitatud 26.08.2013 13:40

lihtne teha ja muidu maitsev, aga meie jaoks jäi veidi lahjaks. Teen kindlasti veel, aga siis duubeldan maitseainete koguseid.

küüslauk
postitatud 28.08.2014 15:21

Kas küüslauk viilutada või purustada?

Lii
postitatud 06.09.2014 19:31

Väga hea tuli :)

Tatjana Slohnikova
postitatud 01.08.2015 21:10

Aitäh retsepti jagamise eest, panin just teise "laari" hakkama, kuna 1 sai liialt ära maitstud enne valmimist meil abikaasaga :)

Grete
postitatud 12.08.2016 09:57

Kas peab külmas hoidma üle öö või toa temperatuuril?

Pille
postitatud 12.08.2016 10:01

Grete, ikka jahedas, tegin täpsustuse.

Kaja Ohaka
postitatud 25.08.2016 21:40

Kogemata panin supilusikalise sinepit kuna vaatasin valesti, seisis ilusti ilma kuumutamata.

RE
postitatud 04.08.2017 15:00

Teen ka vaatan mis saab:)

Namilla
postitatud 23.08.2018 16:20

Ka tõesti 1 kg kurgi kohta TERVE küüslauk?

Pille
postitatud 25.08.2018 19:06

Jah, terve küüslaugumugul, Namilla :)

Karen
postitatud 21.08.2020 16:34

Kas kurgivedelik läheb ka purki või tuleb see just välja jätta?

Pille
postitatud 21.08.2020 19:07

Ikka koos vedelikuga, Karen!

Kristi Viiding
postitatud 01.07.2021 15:39

Just täna tegin, mõned ülekasvanud kurgid olid tekkinud!

Annely Jänis
postitatud 01.07.2021 16:58

Saab igal aastal tehtud. Vahel lisan ka udupeeneks hakitud mustsõstra lehti sisse.

Sasha
postitatud 09.09.2021 19:24

Tegin esimest korda ja täitsa hea, kurgid olid ilusti krõmpsud veel kahe nädala pärast. Tegin sinepiga, aga järgmisel korral teen sinepiseemnetega - sinep muudab selle vedeliku ebameeldivalt sogaseks.

Kerli
postitatud 02.11.2024 19:27

Supppper hea!