Kreveti-mangosalat

Kerge ja suvine värvikirev krevetisalat, mida tasub valmistada vaid perfektselt küpsest mangost ja kvaliteetsetest krevettidest. Paku näiteks koos maisikrõpsudega (tortilla chips)

Nami-Nami soovitab külmutatud Viking krevette.

Kogus
viiele-kuuele
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

300 g kooritud ja keedetud krevette (nt Viking kooritud krevetid, 2 pakki)

300 g kooritud ja tükeldatud mangot

1 väiksem punane sibul

2 sl laimimahla

1 punane tšilli

värsket koriandrit

roseepipart soovi korral

Valmistamine

Kui  kasutad külmutatud krevette, siis sulata need esmalt ja nõruta hoolega. Kui kasutad soolvees/marinaadis krevette, siis nõruta need hoolega. 

Haki tšilli. Koori sibul, haki peenelt või lõika pooleks ja seejärel õhukesteks viiludeks. 

Sega kõik ained omavahel kausis kergelt läbi. Serveeri.

Retsept on mugandatud rootslanna Anne's Food toidublogist.

LISA KOMMENTAAR

anneli
postitatud 10.03.2015 13:22

Millised on ebakvaliteetsed krevetid või mille järgi vahet teha kvaliteetsel ja ebakvaliteetsetel krevettidel?

Pille
posted on 25.07.2016 12:40

Anneli, väga väikesed ja väga pudised ei ole parim valik. Mõnedele meeldivad käsitsi kooritud soolvees/marinaadis krevetid rohkem, teistele jälle külmutatud krevetid. Hind ja kvaliteet on üldiselt korrelatsioonis.

Hexy
postitatud 08.05.2017 10:21

Mõnusalt maitsev salat, mina panin 2 tšillikauna.