Tomati-ürdivõi

Värskete ürtide ning päikesekuivatatud tomatitega maitsestatud maitsevõi iseküpsetatud nisuleivaga serveerimiseks.

Kogus
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

300 g toasooja võid

0.5 dl hakitud värsket maitserohelist - nt

peterselli või tüümiani e. aed-liivateed või tilli

6-8 tk päikesekuivatatud tomateid

meresoola helbeid

Valmistamine

Klopi toasoe pehme või elektrimikseriga kohevaks ja kreemjaks.
Haki ürdid ja tomatid peeneks. Lisa pehmele võile, segu edasi mikserdades.
Pane maitsevõi kahe väikese kausi sisse, puista peale meresoolahelbeid.

Retsept on Rootsi ajakirjast Lantliv Mat & Vin (1/2011, Tomat- & örtsmör). Pildi tegi ERLES.
LISA KOMMENTAAR