Maapirnisupp lõhemarjaga

Hõrk lõhemari annab mahedale maapirnisupile nii omapärase maitsenüansi kui ka kauni välimuse. Sobib kenasti eelroaks veidi pidulikumale lauale.

Kogus
kuuele kuni kaheksale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

500 g maapirni

1 sibul

2-3 kartulit

50 g võid

5 dl vett

2 dl piima

2 dl 10% rõõska koort

soola ja musta pipart

Serveerimiseks:

lõhemarja

varajast lehtpeeti

Valmistamine

Koori maapirnid, kartulid ja sibul, haki väiksemateks tükkideks.

Kuumuta potis või, lisa köögiviljad ja prae veidi aega. Lisa vesi ja keeda köögiviljad pehmeks.

Püreesta keedetud köögiviljad, siis pane uuesti potti. Lisa piim, rõõsk koor ja maitseained. Kuumuta läbi, siis jaota supikaussidesse või -taldrikutesse.

Kaunista lõhemarja ja nt tillukeste mangoldilehtedega.

Retsept on mugandatud Soome ajakirjast ANNA (sügis-talv 2010, Maa-artisokkakeitto lohenmädin kera)

LISA KOMMENTAAR

Pille @ Nami-Nami
postitatud 18.04.2011 22:21

Ma ise ei ole suur lõhemarjasõber, nii et ma oleks suppi ilma selle konkreetse lisandita eelistanud. Supp nägi aga väga efektne välja ja kalamarjasõbrad kiitsid taevani.