Koori maapirnid, kartulid ja sibul, haki väiksemateks tükkideks.
Kuumuta potis või, lisa köögiviljad ja prae veidi aega. Lisa vesi ja keeda köögiviljad pehmeks.
Püreesta keedetud köögiviljad, siis pane uuesti potti. Lisa piim, rõõsk koor ja maitseained. Kuumuta läbi, siis jaota supikaussidesse või -taldrikutesse.
Kaunista lõhemarja ja nt tillukeste mangoldilehtedega.
Retsept on mugandatud Soome ajakirjast ANNA (sügis-talv 2010, Maa-artisokkakeitto lohenmädin kera)
Ma ise ei ole suur lõhemarjasõber, nii et ma oleks suppi ilma selle konkreetse lisandita eelistanud. Supp nägi aga väga efektne välja ja kalamarjasõbrad kiitsid taevani.
Maapirnisupp lõhemarjaga
Hõrk lõhemari annab mahedale maapirnisupile nii omapärase maitsenüansi kui ka kauni välimuse. Sobib kenasti eelroaks veidi pidulikumale lauale.