1 sl õli
2 viilutatud sibulat
3-4 suuremat kartulit
250 g väikeseid šampinjone
2-4 sl India karripastat
1 dl köögiviljapuljongit
4 dl kookospiima
hakitud värsket koriandrit
Serveerimiseks:Kuumuta õli suurel pannil, lisa hakitud sibul ja prae paar minutit. Siis lisa kooritud ja tükeldatud kartul. Kata kaanega, siis kuumuta tasasel tulel umbes 5 minutit, kuni kartulitükid pehmenema hakkavad.
Lisa tükeldatud pommu ja puhastatud-poolitatud šampinjonid, maitsesta vähese soolaga ja kuumuta veel paar minutit.
Sega juurde karripasta, seejärel lisa puljong ja kookospiim. Kuumuta keemiseni, siis hauta 10 minutit, kuni kartul on pehme.
Maitse - vajadusel lisa soola või veidi laimimahla (karripastad on ju väga erineva maitsega, nii et täpseid koguseid on raske anda).
Sega juurde hakitud koriander.
Serveeri keedetud riisi ja/või naan-leibadega.
Retsept on mugandatud Briti ajakirjast BBC Good Food (May 2006, One-pot mushroom and potato curry).
väga maitsev ja toitev roog. kasutasin punast karripastat ja maitsestamiseks kalakastes, rohelist sibulat ja ohtralt koriandrit. teen kindlasti veel mõne muu karripastaga.
Päris hea oli :)
Mina lisasin paja sisse lisaks seentele ka sealiha kuubikuid ja ka kartuleid panin rohkem (eraldi riisi juurde ei serveerinud). Tulemus väga maitsev, suu jäi mõnusalt õhetama punasest karripastast
Tundub, et ma ei ole karritoitude fänn. Jällegi ei olnud minu maitse.
Väga maitsev! Kindlasti läheb kordamisele! :)
Tegin täna 1 sl Marks&Spenceri madras-pastaga, mis oli ikka väga terav ja kange. Järgmisel korral valin veidi mahedama karripasta jälle :D
Sel korral kasutasin maguskarulit tavalise kartuli asemel ja karripastat lisasin 2 sl (korma pasta, M&S).
Kartuli-seene-pommukarri
Kookospiimaga ja India vürtsidega vegetaarne hautis - lihtne ja maitsev. Roa maitset annab timmida vastavalt soovile erinevate karripastadega (mina kasutasin Marks & Spenceri tikka-karripastat).