Tatraküpsised

Tatrajahust lihtsad küpsised sobivad hästi talvisel ajal krõbistamiseks. NB! Küpsised on gluteenivabad!

Kogus
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

200 g pehmet võid

200 g suhkrut

2 muna

350 g tatrajahu

Valmistamine

Hõõru pehme või suhkruga kreemjaks, lisa ükshaaval vahustades munad. Lisa jahu ja sega tugevaks, tihkeks tainaks.
Tõsta umbes kreeka pähkli suurused pätsikesed teelusika või sõrmede abil ahjuplaadile.
Küpseta 200-kraadises ahjus 10-12 minutit, kuni küpsised on üsna kuldsed ja krõbedad.
Lase enne serveerimist veidi jahtuda.

Retsept on pärit ETV Terevisiooni saatest.
LISA KOMMENTAAR

Pille @ Nami-Nami
postitatud 02.05.2012 10:20

Minu jaoks natuke liiga lihtsakoelised ja koredad, aga kui gluteenivaba küpsiseid on vaja, siis võib neid küpsetada küll.

etensok
postitatud 24.06.2012 15:42

Pigem digestiiv- kui dessertküpsised. Maitseelamuse ergutamiseks lisasin eri kuivatatud puuvilju (pähklid ei anna mahlakust juurde).