Peedihalvaa

Kuigi meie kutsume halvaaks eelkõige pähklipõhiseid maiustusi, siis Indias valmistatakse mitmeid halvaanimelisi maiustusi hoopis köögiviljadest. Sobib hästi diwali-lauale!

Kogus
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

2.5 dl riivitud peeti

4 sl ghee'd e. selitatud võid või tavalist võid

2.5 dl piima

1.8 dl tuhksuhkrut

2 kardemonikupart

veidi röstitud india pähkleid

4 sl jahvatatud mandleid või meelepäraseid pähkleid

Valmistamine

Koori ja riivi peet. Kuumuta potis ghee ning prae riivitud peeti (selitatud) võis 2 minutit.

Lisa piim, kuumuta tasasel tulel, kuni peet on pehme.

Lisa suhkur ja kuumuta veel veidi. Siis lisa röstitud india pähklid ning kardemonikuprad. Sega hoolega.

Sega juurde jahvatatud pähklid, sega kergelt läbi.

Retsept on The art of cooking Indian food toidublogist.

LISA KOMMENTAAR