Pumpkin Spice Latte

USA populaarne kohvikukett Starbucks müüb sügiseti kõrvitsakoogivürtsidega (pumpkin pie spice) timmitud piimajooki. Siin üks viis selle joogi valmistamiseks kodus, millele on lisatud ka natuke kõrvitsapüreed. Kõrvitsahooaeg ju ikkagi!

Kogus
kahele
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Jook
Lisategevused

Koostisosad

5 dl piima

2 sl püreestatud keedetud kõrvitsat

1-2 sl vanillisuhkrut

0.5 tl pumpkin pie spice maitseainesegu või piparkoogimaitseainet

2 portsu espressot või 2 dl kanget kohvi

Soovi korral:

35% rõõska koort

pumpkin pie spice'i, kaneeli või riivitud muskaatpähklit

Valmistamine

Sega potis piim, kõrvitsapüree ja vanillisuhkur. Kuumuta keskmisel kuumusel pidevalt segades, kuni piim aurama hakkab. Võta pott tulelt, sega juurde vürtsid. Vispelda piimavahustaja või vispliga kergelt vahuseks. Kalla kuum piim suurte kruuside sisse, kalla juurde espresso. 

Kaunista soovi korral vahukooremütsi ja muskaadi või kaneeliga.

  • Kõrvitsakoogivürtsi jaoks sega kokku 0,75 tl kaneeli, 0,5 tl ingverit, 0,25 tl muskaati, 0,25 tl vürtsi ja 0,25 tl nelki. Säilita kinnises topsis, et vürtsisegu maitse kauem säiliks!

Retsept ilmus ka ajakirjas Kodu & Aed. Pildi tegi Juta Kübarsepp

LISA KOMMENTAAR

Tullia
postitatud 30.04.2011 09:11

Latte nagu latte, kuid paksem ja vürtsisem. Täitsa mõnus talvejook.

Pamela R @ FB
postitatud 16.10.2014 13:23

Tegelikult on koostisained pumpkin spice mix'il täpselt samad, mis meie piparkoogimaitseainel. Aga õnneks pole seda piparkoogimaitset väga tunda. Hea jook ja ammune lemmik.

Pille
postitatud 16.10.2014 13:23

Pamela, ma seepärast olengi pannud retsepti sisse mõlemad. Detsembris kutsume seda piparkoogilatte'ks :) Aga lihtsalt infoks - pumpkin pie spice retseptides oli enamasti kaneel, nelk, ingver, muskaat ja vürts. Meil müügil Santa Maria piparkoogimaitseaine sisaldab lisaks eelnevatele veel kardemoni ja musta pipart; Meira piparkoogimaitseaine ei sisalda muskaati-vürtsi, aga sisaldab lisaks pomerantsikoort.

Pamela R @ FB
postitatud 16.10.2014 13:24

Ma alguses hakkasingi seda segu ise tegema, siis avastasin, et suurem osa kattub piparkoogimaitseainega :P Küll siis oli pettumus suur. Meira piparkoogimaitseainet pole poes märganudki. :)