Rassolnik kuivatatud seentega

Vene köögist pärit seenesupp kuivatatud puravikest.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

25-30 g kuivatatud puravikke

1 sibul või porru

tükike juursellerit

1 pastinaak

2 sl hakitud hapuoblikaid

2 sl hakitud spinatit

1-2 sl võid

4-5 kartulit

1-1.5 l seenepuljongit või vett

1 hapukurk

2-3 sl hapukoort

soola ja musta pipart

maitserohelist

hapukurgileent

Valmistamine

Leota kuivatatud puravikke vees, siis keeda läbi ja peenesta.

Lõika maitseköögiviljad ribadeks, hauta võis. Lisa seened koos leemega, eraldi hautatud spinat ja oblikad ning tükeldatud kartulid. Keeda üheskoos peaaegu valmimiseni.

Veidi enne keetmise lõpetamist pane supi sisse kooritud ja tükeldatud hapukurk. Maitsesta soola, pipra ja kurgileemega.

Lauale andmisel lisa maitserohelist ja hapukoort.

Nipid ja soovitused:

  • Veganliku ja kaseiinivaba versiooni jaoks prae maitseköögivilju õlis ning jäta serveerimisel hapukoor lisamata!
  • Laktoosivaba versiooni jaoks kasuta praadimisel õli või laktoosivaba võid ning serveeri laktoosivaba hapukoorega. 

Retsept on mugandatud Salme Masso raamatust "Seenetoidud" (kirjastus "Valgus", 1972). Pildi tegi ZOOZI.

LISA KOMMENTAAR

zoozi
postitatud 08.11.2010 17:58

Kasutasin külmutatud spinatit ja konserveeritud hapuoblikat.maitsev supp sai:)