Leota kuivatatud puravikke vees, siis keeda läbi ja peenesta.
Lõika maitseköögiviljad ribadeks, hauta võis. Lisa seened koos leemega, eraldi hautatud spinat ja oblikad ning tükeldatud kartulid. Keeda üheskoos peaaegu valmimiseni.
Veidi enne keetmise lõpetamist pane supi sisse kooritud ja tükeldatud hapukurk. Maitsesta soola, pipra ja kurgileemega.
Lauale andmisel lisa maitserohelist ja hapukoort.
Nipid ja soovitused:
Veganliku ja kaseiinivaba versiooni jaoks prae maitseköögivilju õlis ning jäta serveerimisel hapukoor lisamata!
Laktoosivaba versiooni jaoks kasuta praadimisel õli või laktoosivaba võid ning serveeri laktoosivaba hapukoorega.
Retsept on mugandatud Salme Masso raamatust "Seenetoidud" (kirjastus "Valgus", 1972). Pildi tegi ZOOZI.
Rassolnik kuivatatud seentega
Vene köögist pärit seenesupp kuivatatud puravikest.