1 sl pehmet soolaga maitsestatud võid
8 kartulit
Seenekaste:1 dl võid
450 g värskeid musti musti torbikseeni
1.25 dl kuiva vermutit
4 sl hakitud värsket peterselli
soola ja musta pipart
Koori kartulid, hõõru pehme võiga. Pane ahjupannile, kata kinni ja küpseta 180-kraadises ahjus umbes 1 tund, kuni kartulid on pehmed.
Puhasta torbikseened. Lõika kääridega seente alumine tipp ära, siis kasta kiiresti külma vette ja kuivata paberrätikul.
Sulata 3 sl võid suures potis keskmisel kuumusel. Lisa seened ja hakitud küüslauk ja kuumuta aeg-ajalt segades umbes 15 minutit, kuni seened on pehmed ja seentest eraldunud vedelik on aurustunud.
Lisa vermut ja kuumuta segades, kuni vedelik on redutseerunud ja veidi paksenenud (umbes 2 minutit.) Sega juurde 4 sl võid ja hakitud petersell. Maitsesta soola ja pipraga.
Võta kartulid ahjust välja. Löö kõik kartulid suure pudrunuia või savitaldrikuga veidi lamedamaks (aga mitte täitsa katki).
Tõsta kartulid taldrikutele ja tõsta sooja torbikseenekastet peale.
Retsept on USA ajakirjast Saveur (nr 36, Potatoes with Sautéed Horn of Plenty Chanterelles). Pildi tegi Britt Paju.
Kartulid torbikseenekastmega
Ahjus küpsetatud ja hiljem purustatud kartulid võise torbikseenekastmega.