Kala sidrunisoola ja küüslaugumajoneesiga

Austraalia autorist Donna Hay'st inspireeritud viis kuld-merikogre või riff-ahvena valmistamiseks.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

4 väiksemat tervet kala -

nt latikas või riffahven või kuld-merikoger

100 g pehmet võid

4 küüslauguküünt

sektoriteks lõigatud sidrunit serveerimiseks

2 sl meresoolahelbeid

Küüslaugumajonees:

150 g head majoneesi

1-2 küüslauguküünt

hakitud värsket tilli

Valmistamine

Kuumuta ahi 200°C kraadini.

Sidrunisoola jaoks sega väikeses kausis meresoolahelbed ja riivitud sidrunikoor. 

Küüslaugumajoneesi valmistamiseks tambi küüslauk katki, haki till ja sega majoneesiga.

Võta rapitud ja roogitud kalad, tee terava noaga külje sisse sisselõiked. Sega või ja purustatud küüslauk ning pista umbes pool supilusikatäit küüslauguvõist kala kõhuõõnsusesse. Ülejäänud küüslauguvõi hõõru kala peale.

Aseta küpsetuspaberiga vooderdatud ahjupannile ning küpseta 200-kraadises ahjus 25-30 minutit, kuni kala on küps.

Serveeri sidrunisoola, tilli-küüslaugumajoneesi ja sidrunisektoritega.

LISA KOMMENTAAR

muzi
postitatud 09.07.2011 20:26

väga-väga maitsev!