Pruuni suhkruga röstitud ploomid sobivad hästi nt jogurti ja müsli lisandiks. Kasuta suuri ümmargusi ploome.
500 g suuri ploome
50 g demerara või muscovado või fariinsuhkrut
0,5 vanillikauna seemned
Lõika ploomid pooleks või neljaks, eemalda kivid. Sega ploomisektorid suhkru ning vanilliseemnetega läbi, vala ahjuvormi.
Rösti 200°C ahjus 20-30 minutit (oleneb ploomide suurusest ja küpsusastmest!).
Serveeri kas kuumalt või jahtunult.
Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Martiina Anni.
Kuna tavalist pruuni suhkrut ei olnud, kasutasin fariinisuhkrut. Maitsesid hästi, aga veel paremini oleks ilmselt maitsenud külma vaniljejäätisega
ErleS saatis sellise pildi:
Väga hea magustoitude lisand / koos jäätisega ise hea magustoit! Suvel kindlasti menüüs!
Röstitud ploomid
Pruuni suhkruga röstitud ploomid sobivad hästi nt jogurti ja müsli lisandiks. Kasuta suuri ümmargusi ploome.