TESTI Kaerapiim

Juhised kaerapiima valmistamiseks neile, kes tavalist piima ei kannata. Sobib piima asendamiseks erinevates roogades.

Kogus
1 liiter
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Jook
Lisategevused

Koostisosad

6 dl kaerahelbeid

1 l keeva vett

0.5 tl vanilliekstrakti

soola

Valmistamine

Peenesta kaerahelbed kannmikseris. Sega keeva veega ning keeda 5 minutit.
Lase jahtuda, siis sega juurde vanilliekstrakt ja sool. Sega läbi ning lase üle öö seista.
Sega uuesti läbi, siis kurna läbi tiheda marli või sõela.
Hoia jahedas.

Retsept on mugandatud Iiri ajakirjast EasyFood (April 2007, Oat milk)

LISA KOMMENTAAR

ihii
postitatud 11.08.2012 19:23

Kas pärast esimest keetmist peab seda hoidma külmas või toasoojas?

Üks
postitatud 15.03.2015 13:59

No sellest pudrust küll midagi välja ei pigista :(

alternatiiv
postitatud 10.12.2017 22:29

Täielik puder... loodetavasti saab ikka söödud ka... mingit vedelikku sellest küll välja võluda ei õnnestu... tasuks vist keetmise etapp vahele jätta...

Maarja
postitatud 26.05.2018 08:17

Kas vee kogus on ikka õige? Kas ei peaks vett oluliselt rohkem olema? Praegune läheb ju paksuks pudruks.

Pille
postitatud 27.05.2018 22:51

Maarja, me pole ise seda retsepti testinud (pilti pole ka juures), aga kui eelnevaid kommentaare lugeda, siis peaks ilmselt tõesti kõvasti rohkem vett lisama.

Liana
postitatud 18.09.2019 10:08

Keetmine tuleks vahele jätta!

Marge
postitatud 17.10.2020 12:57

tänud

123
postitatud 15.12.2020 14:26

Ei tule sellest midagi välja, valed kogused ilmselt