Külmsupp peediga

Leedupärane külmsupp sobib sooja suvepäeva lõuna- või õhtusöögiks. Maitsva supi saad, kui ostad turult väikseid peete ja keedad need ise. Võid lisada ka marineeritud peeti või hapukurki, pisut äädikat selle supi sees teeb vaid head.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

2 väikest kurki

2 tomatit

3 keedetud kartulit

1-2 keedetud väikest peeti

2 keedetud muna

8 dl keefirit

murulauku või sibulapealseid

värsket tilli

soola ja musta pipart

suhkrut

Valmistamine

Pese kurgid ja tomatid, lõika kuubikuteks. Koori ja tükelda kartulid, peet ja munad. Haki maitseroheline.

Pane tükeldatud ained ühte suurde anumasse. Kalla juurde keefir ning sega läbi. Maitsesta soola, pipra ja suhkruga.

Supp on parim samal päeval.

Loe veel:

Retsept on ajakirjast Pereköök (juuli 2010). Pildi tegi VIKE.

LISA KOMMENTAAR

hexy
postitatud 02.10.2013 07:10

Päris hea.