Purée de céleri-rave ehk siis selleripüree Prantsuse moodi. Intensiivse sellerimaitsega püree sobib eriti hästi metsloomaliha juurde. Fotol on see veisesabaraguu lisandiks.
Koori seller ja lõika 1 cm kuubikuteks (soovitav oleks panna kuubikud kohe sidrunimahlaga maitsestatud külma vette - siis ei tõmbu seller tumedaks). Koori ja tükelda sibul.
Pane kõik komponendid kaanega ahjupotti ning küpseta 180-kraadises ahjus tund aega, kuni juurseller on täiesti pehme. (Kui soovid, võid tasakesi pliidi peal hautada - sel juhul sega regulaarselt, et vältida põhjakõrbemist).
Eemalda potist loorberilehed, viska minema. Püreesta seller köögikombainis või saumikseriga ühtlaseks.
Selleripüree
Purée de céleri-rave ehk siis selleripüree Prantsuse moodi. Intensiivse sellerimaitsega püree sobib eriti hästi metsloomaliha juurde. Fotol on see veisesabaraguu lisandiks.