Vürtsikad kanatiivad (Buffalo Chicken Wings)

USAst Buffalost pärit populaarne suupiste, mida serveeritakse sinihallitusjuustudipi ning sellerivartega. Roa leiutas 1964. aastal Anchor Bar'i omanik Teressa Bellissimo.

Kõrvale sobib külm õlu :)

Kogus
neljale kuni kuuele
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

Buffalo-kaste:

4 sl sulatatud võid

4 sl vürtsikat tšillikastet (nt Frank’s Louisiana Hot Sauce)

4 sl Tabascot

1 sl õunaäädikat

1 sl ketšupit

Praadimiseks:

maisiõli

Sinihallitusjuustudipp:

1.25 dl majoneesi

1.25 dl jogurtit

1.25 dl murendatud sinihallitusjuustu

Serveerimiseks:

varssellerit

porgandikange

1-1.5 kg kanatiibu

Valmistamine

Sega Buffalo-marinaadiained omavahel.

Sega sinihallitusjuustudipi ained väikeses kausis omavahel (kaste peabki veidi tükiline jääma).

Eemalda kanatiibadelt tiivaots (neid vaja ei lähe) ning lõika ülejäänud tiib kaheks (vt fotot). Patsuta kanatiivad kuivaks.

Kalla keskmise suurusega potti 10 cm maisiõli. Kuumuta tugeval tulel, kuni õli on kuum (175 C).

Lisa kanatiivad ning küpseta umbes 10 minutit, kuni kanatiivad on kuldsed ja krõbedad. Lase köögipaberil nõrguda.

Pane praetud kanatiivad suurde kaussi, kalla peale Buffalo-kaste ja sega hoolega.

Serveeri sinihallitusjuustukastme ning sellerivartega.

Veidi tervislikum viis:
Laota kanatiivad ühekordse kihina ahjuplaadile. Nirista peale lusikatäis õli, maitsesta soola-pipraga. Küpseta 220-kraadises ahjus 25 minutit, kanatiibu korra ringi pöörates, kuni need on kuldpruunid ja krõbedad.

Sega Buffalo-kastmega ja serveeri.

Retsept on mugandatud Susan Russo toidublogist "Food Blogga"

LISA KOMMENTAAR

Meelis
postitatud 13.05.2012 17:44

Kõik on tore aga kas eestist on võimalik Frank’s Louisiana Hot Sauce osta ka?

Thai
postitatud 13.01.2017 17:47

Ostke aasja poes thai tsilli õli ehk suis purustatud tsilli olis.käin tihti thais ja meeldib kange toit aga selle kraamiga voix rakette tankida .aga vaike kogus ja hea .kerge viivitusega magus tsilli. Mina segan koik kokku.vaakummarineerin tund ja siis ahju voi grillile.vahel pintseldan ylejaanud kastet peale

Pille @ Nami-Nami
postitatud 13.05.2012 19:35

Meelis, karta on, et mitte, aga võta siis mõni teine vürtsikas tšillikaste. Algretseptis soovitati konkreetselt seda kastet.(PS Nami-Nami lugejaist on pea kolmandik välismaal, sh paljud USAs, kus seda kastet täitsa müügil on ;))

Meelis
postitatud 20.06.2012 18:18

sai siis tellitud sauce uk ebayst :) Ja oligi täitsa õige maitsega lõpuks....

Maarja
postitatud 20.04.2016 14:25

Kas tõesti 4 supilusikatäit Tabascot?

Toomas
postitatud 14.06.2018 16:44

Armas Pille, sööge ära 4 spl Tabascot ja püüdke ellu jääda. Ja mõstuse juurde võiks ka jääda!

Veiko
postitatud 10.03.2020 15:02

Lahja....