Murulaugu-toorjuustukook

Soolane toorjuustukook kitsejuustu ja murulauguga. Retseptiidee on Prantsuse ajakirjast Regal (nr 16).

Kogus
kaheksale
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

Purupõhi:

125 g soolaseid küpsiseid (kreekereid vms)

60 g sulatatud võid

Juustukate:

300 g maitsestamata toorjuustu

300 g kreemjat kitsejuustu

2 dl 10% rõõska koort

4 lehte želatiini

1 küüslauguküüs

suur kimp murulauku

soola ja musta pipart

Kaunistuseks:

murulauku

Valmistamine

Peenesta kreekerküpsised, sega sulavõiga. Suru küpsetuspaberiga vooderdatud 20 cm lahtikäiva koogivormi põhjale. Hoia jahedas.

Purusta küüslauk. Sega tavaline ja kitsepiimast toorjuust ning küüslauk omavahel. Sega juurde hakitud murulauk.

Leota želatiinilehti külmas vees umbes 5 minutit. Kuumuta rõõsk koor, siis lisa kuivaks surutud želatiinilehed. Sega rõõsk koor toorjuustusegu hulka ja maitsesta soola-pipraga. Kalla ettevaatlikult vormi küpsisepõhja peale.

Tõsta vähemalt 12 tunniks külmkappi tahenema.

Serveerimiseks libista toorjuustukook alusele. Lõika murulauk 2-3 cm juppideks ja aseta juustukoogile.

Pildid tegid Juta Kübarsepp ja Nami-Nami toimetaja Martiina Anni, kes kaunistas murulaugukoogi põneva "tulbikimbuga".

LISA KOMMENTAAR

Aniitram
postitatud 02.04.2013 20:44

Väga-väga hea tort! Mõnusalt mahe, aga samas piisavalt maitsekas, et olla eriline. Teen kindlasti edaspidigi, see maitses kõigile! :)

Aniitram
postitatud 02.04.2013 20:45

Ahjaa...mina tegin enda tordi põhja näkileibadest. Sobis väga kenasti.

Hexy
postitatud 14.05.2016 21:54

Meie perele see peale ei läinud, midagi häiris.

Pille
postitatud 07.03.2017 18:15

Minu ammune foto (aprill 2010):