125 g soolaseid küpsiseid (kreekereid vms)
60 g sulatatud võid
Juustukate:300 g maitsestamata toorjuustu
300 g kreemjat kitsejuustu
2 dl 10% rõõska koort
4 lehte želatiini
suur kimp murulauku
soola ja musta pipart
Kaunistuseks:Peenesta kreekerküpsised, sega sulavõiga. Suru küpsetuspaberiga vooderdatud 20 cm lahtikäiva koogivormi põhjale. Hoia jahedas.
Purusta küüslauk. Sega tavaline ja kitsepiimast toorjuust ning küüslauk omavahel. Sega juurde hakitud murulauk.
Leota želatiinilehti külmas vees umbes 5 minutit. Kuumuta rõõsk koor, siis lisa kuivaks surutud želatiinilehed. Sega rõõsk koor toorjuustusegu hulka ja maitsesta soola-pipraga. Kalla ettevaatlikult vormi küpsisepõhja peale.
Tõsta vähemalt 12 tunniks külmkappi tahenema.
Serveerimiseks libista toorjuustukook alusele. Lõika murulauk 2-3 cm juppideks ja aseta juustukoogile.
Pildid tegid Juta Kübarsepp ja Nami-Nami toimetaja Martiina Anni, kes kaunistas murulaugukoogi põneva "tulbikimbuga".
Väga-väga hea tort! Mõnusalt mahe, aga samas piisavalt maitsekas, et olla eriline. Teen kindlasti edaspidigi, see maitses kõigile! :)
Ahjaa...mina tegin enda tordi põhja näkileibadest. Sobis väga kenasti.
Meie perele see peale ei läinud, midagi häiris.
Minu ammune foto (aprill 2010):
Murulaugu-toorjuustukook
Soolane toorjuustukook kitsejuustu ja murulauguga. Retseptiidee on Prantsuse ajakirjast Regal (nr 16).