Muraka-kodujuustu tort
Toiduained Bruto
Põhi: tume šokolaad 80 gr või 50 gr maapähklivõi 50 gr vahvlipuru või digestive küpsised 50 gr röstitud, purustatud must leib 50 gr suhkur 30 gr
Murakatäidis: murakad 250 gr moosisuhkur 90 gr vesi 30 gr köömneliköör "Kristallkümmel" 20 gr
Täidis: želatiinileht 8 gr (4tk) piim 120 gr valge šokolaad 200 gr köömneliköör "Kristallkümmel" 50 gr vahukoor 200 gr kodujuust 150 gr
Põhi: Sulata šokolaad. Lisa või, maapähklivõi, vahvel, leib,suhkur. Sega ühtlaseks. Vajuta lahtikäiva vormi põhja (20 cm) ja pane külma. Murakatäidis: Kuumuta murakad, moosisuhkur ja vesi. Keeda 5-10 min. Võta tulelt ja lisa köömneliköör. Vala jahtunud murakatäidis leivapõhjale. Pane külma u. 30 minutiks. Täidis: Paisuta želatiin külmas vees. Kuumuta piim ja sulata selles paisunud želatiinilehed. Vala segu valge šokolaadi peale ja sega ühlaseks. Vahusta vahukoor tugevaks vahuks. Lisa kodujuust. Sega vahukooretäidis jahtunud valgešokolaaditäidisega. Lisa köömneliköör ja vala vormi. Lase seista külmas üleöö.
https://www.facebook.com/KohvikRukis/
480Kõht läks kohe tühjaks;)
Suurepärane tort, sobib EV 100 sünnipäevalaule. Marju tordid on kõik väga maitsvad. Maie
See tort on kuidagi väga õige ja oi kui maitsev tundub.
Oh kuidas tahaks seda kooki maitsta! Välimus ka super
I like the way this recipe is written - logical with exact measurements. I also like the unusual combo of peanut butter with cloudberry jam.
Kôige põnevama välimusega tort. Kindlasti väga maitsev.
Njäm!
Kuidas seda põdrasamblikku töödelda? Proovin kogu kupatust kindlasti :)