Retseptivõistlus "TORT ISAMAALE 2012"

Martiina
Postitusi: 939
Abikokk
2012-02-27 12:32:43
Nii äge, kui palju torte võistlusele laekunud on :) Minu positiivsed hüüded lähevad Koopatibi professionaalsele tordile, Frieda siilikesele ja Netcati pingviinidele- need on ülilahedad :) Mul on kahju, et ma ise sel aastal osa ei võta..kokkasin veidi küll, aga tehniline teostus ei olnud nii hea, et oleksin tahtnud pilti siia üles panna. Maitsekooslus seevastu oli mõnus, seega äkki timmin teostust järgmiseks aastaks paremaks ja siis saan ka taas osa võtta! Sest Nami-Nami on selle tordivõistlusega juba sõltuvuse tekitanud :D Et peab kohe torte tegema :D
Domori
Postitusi: 99
Kokaõpilane
2012-02-27 13:28:36
Zapxpxau:
Väga ilusti nikerdatud vapilõvid, Domori!
Aitäh!
Koogi Kata:
Triin:
See punase kapsa sinine mind isnpireeris. Aga see ei olnud üldse nii lihtne. See sinine kippus laugnema. Hapuga koos läks roosaks ja seistes (üle öö) roheliseks.]
Ju seal koogis oli midagi aluselist, kui ta seistes roheliseks läks. Aga vägev, et sa välja nuputasid, kuidas seda magusas tordis kasutada, nii et ta ilus ja sinine sai. Mis maitsega lõpptulemus jäi?
Triinu idee on ka väga lahe :) Toorjuustu-hapukoore segu koogil muutis siniseks värvitud redise ka tasapisi rohelisemaks ehk siis kasulik on kaunistada vahetult enne serveerimist. Väga põnev võistlus oli ja väga palju huvitavaid ideid. Dagrise vormileiva tort on oma lihtsuses väga huvitav ja Frieda siil ka väga super. Ise sööks väga hea meelega :) suurele osale mu praegustest külalistest oleks need maitsed esialgu veel liiast, soolane tort tundub väga Eesti teema olevat. Samas jäädi esimese proovimisega siiski väga rahule. Magusatest meeldib väga Netcati idee :) teostus muidugi ka! Spiduri ja Koopatibi tordid on ka väga ilusad ja huvitava sisuga.
Netcat
Postitusi: 1930
Abikokk
2012-02-27 13:48:09
Koopatibi tort on ka minu meelest kõige isuäratavam. Tordi keskmist triipu eraldi tarretada ja siis vahele panna poleks mul küll pähe tulnud, peab nipi meelde jätma. Maksapasteedist laevuke on ka tore, ja Frieda siil :) Kas Magusakrati martsipanist rukkililled olid kah siis kapsavedelikuga värvitud? Kuidagi äärmiselt erk värv loodusliku toiduvärvi kohta.

Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt.

Silx
Postitusi: 1075
Abikokk
2012-02-27 13:58:11
Kui nüüd aus olla, siis ma ei suuda lemmikut valida! :D Kõik koogid-tordid on lihtsalt suurepärased.. saaks vaid kihvad sisse lüüa.

Gastronautilised äpardused We ate the food, we drank the wine Everybody having a good time

Pille
Postitusi: 16230
Nami-Nami peakokk
2012-02-27 18:32:55
Netcat:
Kas Magusakrati martsipanist rukkililled olid kah siis kapsavedelikuga värvitud? Kuidagi äärmiselt erk värv loodusliku toiduvärvi kohta.
Magusakrati vastus:
Magusakratt:
NetCat, tere! Soovisid teada , millega toonisin rukkililled, kui olen kasutanud punast kapsast siis jah väga peeneks hakkinud ja aeglasel tulel vähese veega seda aurutanud . hiljem , kui vedelik välja kurnatud , siis näpuotsaga lisan soodat , see muudab esialgse lillaka tooni siniseks. Kuid seekord polnud aega. Olen ostnud, seda Ameerikas töötades , arvutasin hinna ka eurodesse, kuid väike pudel , see-eest tõhus aga mitte rahakoti sõbralik...:) Panin selle pudelikese pildi ka Flicrisse. Siin link: http://farm8.staticflickr.com/7193/6789017490_00d762dce5.jpg

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Laila
Postitusi: 1
Kokaõpilane
2012-02-27 18:36:21
meeldis väga MURUMÜTS,väga ahvatlev.Pean seda kindlasti ise teha proovima.
Cherimarie
Postitusi: 4
Kokaõpilane
2012-02-27 19:56:15
Minu lemmik on pingviinidega tort. Super idee!
Cretchen
Postitusi: 6
Kokaõpilane
2012-02-27 23:18:12
ilusad tordid kõigil :) ootan põnevusega :)

“Teil on vist magus elu,” ütles talle üks barrista, “et joote nii mõru kohvi.” (Frances Mayes, 1940- on ameerika ülikooli professor, luuletaja, esseist ja romaanikirjanik)\n\n

Pille
Postitusi: 16230
Nami-Nami peakokk
2012-02-29 15:03:21
Kuniks žürii oma rasket tööd teeb, annan teada, et Nami-Nami kauaaegne koostööpartner Victorinox on välja pannud ühe toreda auhinna parimale võileivatordile - et edaspidi oleks rõõm võileivatordi jaoks materjali hakkida ja tükeldada :) Täpsemalt siin.

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Pille
Postitusi: 16230
Nami-Nami peakokk
2012-03-05 17:12:09
No nii. Lõin punktid kokku. Viimasel hetkel toimus veel dramaatilisi arenguid magusate tordimeistrite edetabelis, aga tulemused siis siin. Žürii oli kuueliikmeline: Heidi Park (kondiiter.ee), Maru, kohvik Moon (ehk Jana ja Roman Žastserinski), Eva Palu (Perenaine.ee), Kristina Madisson (Eesti Sõjamuuseum) ja Pille Petersoo (Nami-Nami). Kõik žüriiliikmed reastasid oma kümme lemmikut soolaste ja 10 lemmikut magusate tortide seas, enim meeldinud tort sai 10 punkti ja nimekirja viimane 1 punkti. MAGUSAD TORDID 1. koht: SPIDUR leiva-pähkli põhjadega, kohupiima ja kirsimoosiga tort - 45 punkti * Fantastiline töö, ja väga isutav ja lihtsalt suurepärane kook * kõige graafilisem, õrnem ja kunstilisemalt terviklikum tort * Elina joonistused on klass omaette, ent antud tordi puhul mängis rolli ka väga isuäratav rukki-pähklibiskviidi kasutamine ning eestlaste seas nii populaarne kohupiimakreem. 2. koht: KOOPATIBI tarretatud kodujuustu-vaarikatort rukkileivaga, kaunistatud leivatrühvlitega - 40 punkti * Lihtne, selge ja vaarikatega. Ilma liigse visuaalse rahvuslikkuseta ent maitses kõik vajalik olemas. * Vot seda torti tahaks KOHE süüa. Alati ei pea eestilikkust väljendama sinimustvalge või rahvustikandimustriga. Koopatibi tort on kaunis ja lihtne, need kihid nii selged ja korrektsed, ja need koostisosad - kohe kutsub sööma! 3. koht: MESSUA - 36 punkti * Super ilus ja suurepärane töö koogi välimusega! * nn "Muhu torte" oli tänavu mitmeid, Messua tort paistis silma kauni viimistluse (seelikutriibulised servad!) ja VÕILEIVATORDID 1. koht: MESSUA kulinaarne ood Eestimaa loodusele ja metsale - 51 punkti * kiidusõnad spinatibiskviidi eest! * Ilus töö, aga natukene tahaks kodumaisemate toodetega rohkem :) töö on kaunis * Väga põnev lähenemine võileivatordile, tundub maitsev ja mahlane. Spinatibiskviidist "mets" on põnev ja geniaalne. * Pretty landscape design. Also looks scrumptious. 2. koht: FRIEDA suitsuräime-võileivatort “Serviti, serviti” - 43 punkti * Serviti tort on muhe, teravmeelne ja hea vormiga. * Iga lapse lemmik-tort :) * Frieda vanas headuses :) Humoorikas lähenemine, maitsvad ja eestimaised koostisosad 3. koht: DAGRIS vormileivatort - 43 punkti * Kaunis, lihtne ja kindlasti maitsev * muhedalt kompaktne ja selge vormiga * taas uudne lähenemine võileivatordile, minimalistlik ja apetiitne. Auhindadest teen kohe eraldi sissekande, aga siiski: NB! RANNAMÕISA (kes pani auhinna välja kolmele parimale võileivatordile) lasi oma Facebooki fännilehel kasutajatel hääletada oma lemmiktordi poolt. Rannamõisa lugejate lemmikuks osutus Netcati tort "Pingviinide paraad". Ka Netcat saab endale Rannamõisa 35-eurose kinkepaki :)

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

<< 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 >>