Kuivatatud seente kasutamine

Evka
Kokaõpilane
2009-01-07 20:20:31
Sain kingutuseks soome tuttavatelt hea hulgakuivatatud lehterkantarelle ehk kollakaid kukeseeni. Nüüd on aga küsimus, mida ja kuidas neist seentest midagi suupärast valmistada. Paluks teadjamatelt ja kogenumatelt abi!! Lõuna-Eestis kasvanuna pole nende seentega varem kokku puutunud, kuuldavasti on aga tegemist suurepäraste seentega.
Pille
Nami-Nami peakokk
2009-01-07 20:38:23
Evka:
Sain kingutuseks soome tuttavatelt hea hulgakuivatatud lehterkantarelle ehk kollakaid kukeseeni. Nüüd on aga küsimus, mida ja kuidas neist seentest midagi suupärast valmistada. Paluks teadjamatelt ja kogenumatelt abi!!
Mina kuivatasin neid seeni (vt ka seente kuivatamise teemat) eesmärgiga risotodele lisada. Neid ei pea tükeldama, jäävad mõnusad just tervelt.
Evka:
Lõuna-Eestis kasvanuna pole nende seentega varem kokku puutunud, kuuldavasti on aga tegemist suurepäraste seentega.
On tõesti suurepärased seened. Mina olen neid nüüd kaks aastat juba korjanud ja tänavu suutsin isegi n-ö ämma nende seente usku pöörata (mullu jättis ta mu üksi lehterkantarelle noppima, kuna need tundusid talle liiga kahtlased :D Tegin seenepirukat ja risotot neist. Korjasime Raplamaal ja seeni oli ikka üsna massiliselt..

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Mann
Abikokk
2009-01-09 11:13:57
mina panen ka pastade hulka ja suppi teen. või praen koos kartuliga.
Pille
Nami-Nami peakokk
2009-01-09 11:50:07
Siinkohal väike kööginipp, mida kuivatatud seente kohta lugesin: Kui seened on kuumas/soojas vees ligunenud (ja seeneleotisvett pole soovi kasutada), siis võtta need seened sealt veest lihtsalt kahvli või näppudega välja ja mitte kurnata. Siis jääb puru-pudi-liiv (suures osas) vette ja mitte koos seentega sõelale..

Merilin
Abikokk
2009-01-09 12:55:30
Pille:
Siinkohal väike kööginipp, mida kuivatatud seente kohta lugesin: Kui seened on kuumas/soojas vees ligunenud (ja seeneleotisvett pole soovi kasutada), siis võtta need seened sealt veest lihtsalt kahvli või näppudega välja ja mitte kurnata. Siis jääb puru-pudi-liiv (suures osas) vette ja mitte koos seentega sõelale..
Aga miks peaks seeni liivaga kuivatama???

Pisike ja Pisut Segi, teadagi...

Mann
Abikokk
2009-01-09 13:00:56
mina kasutan selle leotusvee puljongi tarvis hiljem ära, a mul pole ta ka kunagi liivane.
Pille
Nami-Nami peakokk
2009-01-09 13:29:34
Thredahlia:
Pille:
Aga miks peaks seeni liivaga kuivatama???
Ei peagi. Lihtsalt mõnikord võib kuivatatud seentes igasugu pudi olla, sh liiva :)

JM
Abikokk
2009-01-09 14:23:00
Oi nendest seentest saab VÄGA HEAD suppi! Mul läks nüüd kõht väga tühjaks selle mõtte peale :)

An expert is a person who has made all the mistakes that can be made in a very narrow field (Niels Bohr)

Evka
Kokaõpilane
2009-01-10 17:38:43
JM:
Oi nendest seentest saab VÄGA HEAD suppi!
Ehk oleksid nii armas ja jagaksid veidi lähemat juhatust, KUIDAS neist seentest seda väga head suppi teha saaks! Oleksin väga-väga tänulik!