Pille Nami-Nami peakokk 2008-10-15 09:07:41 |
Täna õhtul plaanis minna restorani AED ('Puhta toidu saatkond'). Kas on keegi nami-namikatest seal (viimasel ajal) käinud ja oskab menüüst midagi soovitada, mida kindlasti proovima peaks? Või vältima peaks? Kuna külas on taimetoitlasest sõbranna Šotimaalt, siis tahaks minna sööma kuskile, kus taimetoidud on menüüs võrdväärsel kohal "päristoitudega", nii et oleks isegi millegi vahel valida, kui menüü ette tuuakse.. | |
Amööb Abikokk 2008-10-15 10:13:37 |
Oi, Aias mulle meeldis! Kuigi olen käinud seda vaid korra, avamise alguses, on meelde jäänud siiski väga positiivne kogemus. Toit oli maitsv, välimus igati noobel, õhkkond väga rahulik ning teenindus kiire ja proffesionaalne.
Usun, et pettuma te küll ei peaks, eriti kuna neil nüüd veel nii tegus peakokk esiotsas. Gurmaan, kes loeb kaloreid on nagu prostituut, kes vaatab kella. |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2008-10-15 10:15:49 |
Amööb:
Kes seal nüüd peakokaks on? Kas ikka Angelica Udeküll? (Eesti restoranide veebilehtedel on väga halb komme peakokka isegi mitte mainida :( )
Usun, et pettuma te küll ei peaks, eriti kuna neil nüüd veel nii tegus peakokk esiotsas. |
|
Profa Abikokk 2008-10-15 11:33:25 |
Vot see peakoka teema on ka minu jaoks aktuaalne, Eesti restoranimaastik peaks juba piisavalt arenenud olema et sellised asjad ära mainida. | |
Amööb Abikokk 2008-10-15 11:41:04 |
Pille:
Jah, Angelica Udeküll. Amööb:
Kes seal nüüd peakokaks on? Kas ikka Angelica Udeküll? (Eesti restoranide veebilehtedel on väga halb komme peakokka isegi mitte mainida :( )Usun, et pettuma te küll ei peaks, eriti kuna neil nüüd veel nii tegus peakokk esiotsas. Gurmaan, kes loeb kaloreid on nagu prostituut, kes vaatab kella. |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2008-10-15 11:56:52 |
Amööb:
Aitäh, Amööb!!
Jah, Angelica Udeküll. Profa:
Nojah. Väike eksperiment mõne kohaliku esirestoraniga:
Egoist - viimasel ajal palju meedias, kuna peakokk Djatšuk osaleb väga edukalt rahvusvahelistel võistlustel. Veebilehel pole peakokast sõnagi, avalehel küll tervitab restorani omanik Demjanov.
Gloria - avalehel on pikalt juttu ajaloolise koha ajaloost, mainitakse et omanikuks ja peakokaks on Demjanov. Demjanovist pole rohkem juttu, Emmanuel Wille nime ei mainita (või ma vähemalt ei leia seda kuskilt).
Stenhus - sama. Küll tuuakse välja Hõbelusika tiitlid, aga peakokast ei ole juttu.
Restoran Ö - veebilehel on rubriik 'Meist', kus Roman tutvustab veidi oma restorani ideoloogiat. See on juba suur samm :)
Sama kordub, kui vaadata restoranide Bocca, Chedi, Vertigo jne jne veebilehti.
Võrdluseks paar välisrestorani - The Three Chimneys Skye saarel Šotimaal kirjutab oma peakokast, teistest kokkadest ja restorani ajaloo osas veel kord oma rajajast Shirleyst. Londoni lähistel asuv The Petersham Nurseries veebilehel on eraldi rubriik, kus on ära toodud olulised artiklid, kus juttu nende peakokast Skye Gyngellist. Maailma esirestorani El Bulli (kus meil aprillis süüa õnnestus :P) veebilehel on lausa videolõik peakokast ja põhitegijatest ning info kogu meeskonna kohta.
Ühesõnaga - Profaga täiesti nõus - mina tahaks restoranide veebilehtedelt lisaks avamisaegadele ja menüüle ja hinnakirjale näha ka väikest uhkusetunnet oma peakoka ja miks mitte ka teiste kokkade osas, sh paar sõna nende tausta ja senise töökogemuse kohta. Aga kahjuks seda ei võimaldata..
Vot see peakoka teema on ka minu jaoks aktuaalne, Eesti restoranimaastik peaks juba piisavalt arenenud olema et sellised asjad ära mainida. |
|
Marju Abikokk 2008-10-15 13:12:47 |
Eesti restoranidest torkas mulle kohe silma RIBE kodulehel, et seal on nii peakokk mainitud, kui üldse kogu personali nimed ja pildid. Hulga kodusem tunne tekkis kohe, et tead ja näed, kes sulle võiks süüa teha. Ma pole sinna veel küll jõudnud, aga siiski, juba meeldiv mulje :) ... | |
Pille Nami-Nami peakokk 2008-10-16 10:57:58 |
Käisimegi eile õhtust söömas. Panen praegu kirja, mis me valisime, pärast kirjutan pikemalt: Eelroaks kanamaksasalat pohlasorbetiga (Emmal peedi carpaccio tofu-ürdi mousse'i, idude ja röstitud päevalilleseemnetega), põhiroaks savoikapsa-porruhautis rohelise sibula-kartuli mousse'i, kapsalaastude ja mädarõikakastmega (Emmal odra-hernehautis kukeseenekastmega, Kristjanil õrnalt suitsune sea sisefilee selleri-õunatorni ja mustsõstrakastmega), magustoiduks kookospiima-sidrunheina-brülee (Emmal ja Kristjanil Aia kook, milleks oli valge šokolaadi ja vaarikatega toorjuustukook.) Joogiks punane vein, vesi, kohv. | |
Juc Abikokk 2008-10-16 12:14:16 |
Minuteada ei ole restoranis Aed enam peakokaks Angelica Udeküll. Ta ütles, et võttis aja maha pere pärast ja mõtleb nüüd vist hoopis kui ma ei eksi siis Santa Mariale retsepte välja. Konsulteerimas pidi vist küll veel restoranis ka käima. http://jucjaco.blogspot.com/ |
|
Fre Abikokk 2008-10-16 16:45:08 |
Mulle on ka kusagilt meelde jäänud, et restoranis Aed ei ole enam sama peakokk. Minu kogemus selle kohaga jääb aasta-paari taha ja kahjuks ei mäleta ma enam täpselt, mida proovisime. Aga minu jaoks oli toit paras pettumus - suhteliselt maitsetu. Saan aru küll, et puhas ja öko jne, aga see ei tähenda ju 0 maitseainet. Ainus äärmiselt positiivne mälestus on alustuseks pakutud kohapeal küpsetatud saiad, katsusin tuvastada ja meelde jätta maitseaineid, mida oli kasutatud, aga näe nüüd jälle vana pää tühi. | |
< 1 | 2 > >> |