Doora Kokaõpilane 2008-07-17 14:15:18 |
Elan mereäärses külas ja täna hommikul olid kalurid teinud mulle üllatuse ja toonud uksetaha kolm prisket angerjat.
No panin nad ämbrisse ja soola peale aga mis edasi... kuidas neid puhastada? Marineerimis retseptid algavad kõik sõnadega "võta kilo tükeldatud angerjat"... http://doora-doora.blogspot.com/ |
|
Metsvaarikas Abikokk 2008-07-17 16:17:39 |
Doora:
Mina ise ei ole teinud, kuid vanemaid ning meessõpra jälgides olen näinud, et lima hõõrutakse soolaga maha, pea ja sisikond eemaldatakse. Pidi vist jägima, et kõht tuleb lõigata ka nn urruaugust sabapoole ca 3 cm. No panin nad ämbrisse ja soola peale aga mis edasi... kuidas neid puhastada? Marineerimis retseptid algavad kõik sõnadega "võta kilo tükeldatud angerjat"... |
|
Doora Kokaõpilane 2008-07-18 14:33:28 |
aitäh Metsvaarikas! Sain need elukad puhastatud ja panin marinaadi juuli Oma Maitses ilmunud retsepti järgi. Tulemus on väga hea :) http://doora-doora.blogspot.com/ |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2008-09-11 14:27:13 |
Siin veel erinevaid retsepte angerja valmistamiseks, sh marineeritud angerja retsept. Ühtlasi viitan Eneli Mikko artiklile Eesti Ekspressis: Kodumaine delikatess – Võrtsjärve angerjas. Lisaks kalamehejutule on artiklis ära toodud kaks retsepti: Kalamehe angerjasupp ja Angerja-kukeseene pirukas, samuti on toodud loetelu angerjaga sobivatest lisanditest ja maitseainetest. Nendeks on EE andmeil: • till • küüslauk • porrulauk • loorber • sibul • seller • petersell • pipar • muskaatpähkel • rõõsk koor • sidrun • oliiviõli • äädikas • vein • konjak | |
Pille Nami-Nami peakokk 2013-01-02 12:19:58 |
Kaku:
Tere, Kaku. Ilmselt salatisse või ehk on nendest retseptidest abi. Mida teised nami-namikad soovitavad?
Hei! Äkki keegi, kogenud kokkadest, oskab aidata abitut kokahakatist. Nimelt on mul käes üsna suur ports marineeritud angerjat, kuid meile kellelegi see ei maitse :( Mida sellest veel teha saaks? Muidu sööme väga palju mereande, kuid sellest ei oska midagi teha. Kahju oleks ju ära visata :( |
|
Profa Abikokk 2013-01-02 12:28:20 |
Pille:
Kalaseljanka kus oleks ehk ka mõmda teist sorti kala sees? Talvisel ajal peaks hästi rammusamast kalast supp sobima.
Kaku:
Tere, Kaku. Ilmselt salatisse või ehk on nendest retseptidest abi. Mida teised nami-namikad soovitavad?Hei! Äkki keegi, kogenud kokkadest, oskab aidata abitut kokahakatist. Nimelt on mul käes üsna suur ports marineeritud angerjat, kuid meile kellelegi see ei maitse :( Mida sellest veel teha saaks? Muidu sööme väga palju mereande, kuid sellest ei oska midagi teha. Kahju oleks ju ära visata :( |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2013-01-02 12:37:40 |
Suur aitäh, Profa! Guugeldades jäi silma ka selline blogipostitus angerja marineerimisest, aga see siis lihtsalt infoks ja mitte Kakule abiks. | |
Zapxpxau Abikokk 2013-01-02 13:40:52 |
Kaku: Mina teeksin nendest leivamäärde. Kogu kallerdis ümbert ära ja lasta natuke soojaks, siis saab ka liigse vedeliku eemaldada. Rood välja, nahk ümbert ja siis mikserdaks majoneesi, mädarõika ja muu sellisega. Määrdejuust, hapukoor... vastavalt maitsele. Lisada võib värsket rohelist, sinepit, maitseaineid. Peaks selle äädikase maitse üsnagi summutama.
Hei! Äkki keegi, kogenud kokkadest, oskab aidata abitut kokahakatist. Nimelt on mul käes üsna suur ports marineeritud angerjat, kuid meile kellelegi see ei maitse :( Mida sellest veel teha saaks? Muidu sööme väga palju mereande, kuid sellest ei oska midagi teha. Kahju oleks ju ära visata :( |
|
Bazilio Kokaõpilane 2013-11-05 21:15:24 |
kaku,saada mulle-kuigi nüüd vist juba vaaritatud. marineeritud silmud ei maitse,aga angerjas läheb iga ilmaga. ma paneks ka kalasupile(seljankalaadsele) saab mõnus koos kapparite ja sidruniga | |
Pille Nami-Nami peakokk 2016-09-03 21:58:25 |
Taani kokk Morten Albæk õpetab suitsuangerja praadimist niiviisi: |
|
< 1 | 2 > >> |