Vähitangid ja lauakombed

JM
Abikokk
2008-07-01 23:25:41
Küsimus lauaetiketi ja köögiriistade seguvaldkonnast: kui suure R-ga Restoranis vähki tellida, siis tuuakse ilusti lauda noale ja kahvlile lisaks tangid ja ora. Kümne sõrme ja väikese loogikaga saab hea ja parema söödud, aga tahaks ükspäev filigraanse vähisöömise ära õppida. On teil kogenud inimestel miskit nippi, kuidas ja mida nende tangide vahele võtta ja kuidas ikkagi sõrgu pigistada nii, et lauanaabrid silma ja ise sülle ei saaks? Ja kui palju seda näppudega kaevamist mingites eripeentes olukordades siis ikkagi lubatud on?

An expert is a person who has made all the mistakes that can be made in a very narrow field (Niels Bohr)

Mann
Abikokk
2008-07-02 08:03:37
Kord ühes udupeenes mõisrestoranis toodi need lauda ja siis ma olin esialgu küll pisut hädas. Aga õnneks hakkasid kõik neid tangikesi nähes omi seiku rääkima ja sujuvalt söödi näppudega. Ja nii ma polegi enam pead vaevanud.
Profa
Abikokk
2008-08-14 19:25:08
Näppudega söömine ei olegi nii lubamatu tegevus - ka udupeenes kohas. Kui muudmoodi ei saa, või ei oska, või on ikka kalaluu kurgus, lasen ikka näpud käiku. Minu arvates on oluline kas seda tehakse punastades ja poolsalaja, või sundimatult, nii muu seas jutu sees.

Profa köögipool

Kiilike
Abikokk
2008-08-14 19:55:34
meie sõime küll ühes udupeenes restoranis sõrmedega st eeskuju andsid inimesed kes käivad peale ooperit alati selles restoranis. Tegu oli siis Amsterdamis asuva prantsuse restoraniga. Aega on sellest küll oma 6 aastat möödas aga siiski ei taha uskuda, et kombed väga palju muutunud on :)

kiilikese köögikatsetused

Heleen
Abikokk
2009-02-15 15:16:07
Ei tea kas siia võib ka tavalise supitaldriku kallutamise murega pöörduda.. Aga siiski ma teen seda. Nimelt oli meil täna lõunasöögiks supp ja läksime emaga vaidlema, et kuidas on õige supitaldrikut kallutada: a)Kallutada enda poole b)Kallutada endast kaugemale Või on ehk variant c) ?

Armastus käib kõhu kaudu :)

Pille
Nami-Nami peakokk
2009-02-15 15:19:29
Heleen:
Ei tea kas siia võib ka tavalise supitaldriku kallutamise murega pöörduda.. Aga siiski ma teen seda. Nimelt oli meil täna lõunasöögiks supp ja läksime emaga vaidlema, et kuidas on õige supitaldrikut kallutada: a)Kallutada enda poole b)Kallutada endast kaugemale Või on ehk variant c) ?
B :O

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Tziiki
Abikokk
2009-02-16 16:43:05
Pille:
Heleen:
B :O
just... selle eesmärk on see, et kui juhtud liiga agaralt kallutama :D siis ei saa sa omale suppi mitte sülle vaid laua peale.

As for butter versus margarine, I trust cows more than chemists :)

Heleen
Abikokk
2009-02-16 21:38:26
Selge. Meil lihtsalt tuli avalikuks mõte, et toitu ei ole viisakas vastas istuva inimese poole kallutada... Aga see siis väga halb mõte :D

Armastus käib kõhu kaudu :)

Reglisse
Abikokk
2009-02-17 00:01:54
Vähitange kasutan mina selle kooriku katki tegmiseks pärast lähevad käiku näpud ja pisike kahvlike. Ja supitaldrik jah ikka endast väljaspoole (kallad ju muidu supi sülle)
Kristjan
Abikokk
2009-02-20 12:12:11
Üks efektsemaid kalarestorane Rotterdamis on otse kanali ääres hotelnewyork.nl‎. Seal saime hiiglasliku liua mereandidega, mille juurde käis hambaarsti kabineti täis instrumente: tange, urgitsere, nõelu jms. Kui mereannid (teod, krevetid, austrid, karbid, vähid jms.) pole kooritud, siis ükski instrument päris käte kasutamisest niikuinii ei vabasta. Sai võetud lõdvalt ja vaadatud, kui suur konks millegi taha või sisse mahub :)
< 1 | 2 >>