RULLBISKVIIT JM RULLKOOGID JA RULLTORDID

Pille
Nami-Nami peakokk
2008-06-22 22:53:38
See teema oli algselt juunis 2008. a. toimunud Kokkame koos # 5. RULLBISKVIIT JM RULLKOOGID JA -TORDID. Ja ongi käes Nami-nami kooskokkamise 5. voor :D Sel korral tuleb teha midagi magusat. Kuna suvi on käes, siis olen valinud ka üsna suvise küpsetise - rullbiskviidi ja muud rullkoogid ja -tordid. Miks? Sest vaatamata sellele, et rullkooke on väga lihtne teha, ei ole paljud nami-namikad nendega veel sinasõbrad (tean vähemalt ühte abikokka, kes alles hiljuti oma esimese rullbiskviidi küpsetas). Sest rullkooke ja -torte annab teha peaaegu mittemillestki. Sest nende täidistega annab ohjeldamatult ja fantaasiarikkalt mängida (suvi = marjad!!!). Sest rullbiskviidid (eriti selle kohupiimatäidisega variant) on kindlalt osa kodumaisest kokakunstist. Need, kellele rullbiskviit liiga lihtne ja argine tundub, võivad teha mõne veidi uhkema rulltordi (ehk siis kenasti kaunistatud versiooni). Või proovida hoopis jahuta varianti (nt seda Café Anglais'i šokolaadirulli?). Ehk proovida jäätisega rullbiskviiti? Või hoopistükkis beseerulli? Variante on oi-oi-oi kui palju! Rullbiskviidi retsepte on Nami-namis mitmeid (otsing 'rullbiskviit', otsing 'rullkook', otsing 'rulltort'). Nagu ikka, proovida võite nii Nami-nami retsepte (eriti neid, millel pilte veel juures ei ole :P ) või mujal internetiavarustes või raamatutes-ajakirjades ilmunud retsepte. Nami-nami foorumis on biskviitrullidest juba veidi juttu olnud - vaata siia. Siin on veidi ingliskeelset 'teooriat'. Siinkohal mõned viited soome-, inglis- ja rootsikeelsetele retseptidele, mis mulle silma on jäänud: beseerullid: Mango & passion fruit pavlova roulade Strawberry & passion fruit meringue roulade Delia Smith's chocolate hazelnut meringue roulade Strawberry meringue roulade Meringue roulade with raspberries and lemon syllabub filling Raspberry Meringue Roulade Chocolate and Strawberry Meringue Roulade WeightWatchers.co.uk: Berry Meringue Roulade Meringue roulade with pomegranate seeds Peach Melba Meringue Roulade rullbiskviidid: Marjaisa kääretorttu Mustalaisen käsivarsi Brazo De Gitano Delia Smith's lemon roulade Irish Coffee kääretorttu Kaunottaren kääretorttu Lemon curd & raspberry roulade Mango & passion fruit roulade Chocolate roulade with chocolate amaretto cream Lemon & Caraway Roulade Chocolate espresso & hazelnut roulade Gluteeniton unelmatorttu (NB! Gluteenivaba!) Pirkon sitruunainen suklaakääretorttu Budapest Roll recipe Porkkanainen suklaakääretorttu Saffransrulltårta Chokladrulltårta Rulltårta med hallongrädde rulltordid: Britan mantelikäärö Kuningattaren kääretorttu (martsipankattega) Helppo aprikoosi-unelmatorttu Talkkunainen mustikkakääretorttu (NB! 'talkkuna' sarnaneb meie kamale!) Apelsinstubbe med chokladtopping Vaaleanpunainen kääretorttu (martsipaniga) Jäätelökääretorttu Siinkohal mõned "kontrollitud" retseptid siitsamast retseptikogust: Lihtne rullbiskviit kohupiimakreemiga: Beseerull vaarikatega: Kaks jõuluhõngulist rullbiskviiti: piparkoogirull safranikreemiga ja piparkoogirull astelpajukreemiga: Aga jäägem seekord suvisemate rullbiskviitide juurde. Ka prantslaste kuulsat B?che de No?l'i võime jõulude eel teha :D :D Nii et head küpsetamist ja rullimist!!! Täiendus: raamatus "Rullid ja šarlotid" oli hästi asjalik tabel, kuidas arvestada rullbiskviidi küpsetamiseks vajalikku munade arvu: * Väike plaat pindalaga 600 cm2 (20x30 cm) - 2 munast tainas * Keskmine plaat pindalaga 900 cm2 (25x36 cm) - 3 munast tainas * Suur plaat pindalaga 1200 cm2 (30x40 cm) - 4 munast tainas (kuigi pean tunnistama, et ma teen vist veidi suurema munakogusega neid rulle)

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Vandiste
Abikokk
2008-06-22 23:37:43
Ma just täna küpsetasin lapsele sünnipäevaks rullbiskviidist numbritordi, aga kuna teema kuulutatakse avatuks Jaanipäevast, siis seda ärme arvesse võta. Katsetan veel, teema ju väga tore.
Katja
Abikokk
2008-06-22 23:57:36
ja mul oli just üks lahe suvine rulltort sõbrale homseks sünnipäevaks mõtteis aga kiusatus sai võitu ning maasikad on nüüdseks otsas... teema on hea ja põhjust justkui oleks ka :) tuleb vist ikkagi käsile võtta..

http://koogel-moogel.blogspot.com

Põrnikas
Abikokk
2008-06-23 00:15:42
hmmm... ma rohkem selline leivaküpsetaja üldiselt.. esimene reaktsioon teemat lugedes oli, et jääb seekordne üritus vahele, aga nüüd hakkab vaikselt tekkima tunne, et äkki siiski. elukaaslasel sünnipäev ka tulemas ja... :/
Mann
Abikokk
2008-06-23 09:16:43
Minu jaoks oli rullbiskviit kui raketiteadus, a nagu hiljuti selgus, ei miskit ületamatut :)
Pille
Nami-Nami peakokk
2008-06-23 09:41:35
Vandiste:
Ma just täna küpsetasin lapsele sünnipäevaks rullbiskviidist numbritordi, aga kuna teema kuulutatakse avatuks Jaanipäevast, siis seda ärme arvesse võta. Katsetan veel, teema ju väga tore.
Vandiste, arvesse lähevad ka kõik juba jäädvustatud meistriteosed - eriti need, kus rullbiskviidiga midagi põnevat on peale hakatud (püramiidid, erikujulised tordid jne). Nii et näita oma numbritort ka siin ära (ja siis ka kõik järgnevad rullbiskviidid :) )
Mann:
Minu jaoks oli rullbiskviit kui raketiteadus, a nagu hiljuti selgus, ei miskit ületamatut :)
Tore (ja Sina loomulikult oledki see abikokk, kellele ma vihjasin). Aga kindlasti meeldib kõikidele sloveenlastele suviti rullbiskviite süüa, nii et väga loodan, et Sa teed varsti veel mõned!

Vandiste
Abikokk
2008-06-23 11:50:27
Pille lahkel loal ka siia eile lapse sünnipäevaks tehtud rullbiskviidist numbritordi pilt
Marit_S
Kokaõpilane
2008-06-23 12:25:11
Vandiste - milline meistriteos! Väga ilus! Ise olen vist ka ainult korra proovinud...pragunes teine...mida teha, et rull ilus ja sile jääks?

hea toit

Pille
Nami-Nami peakokk
2008-06-23 12:35:16
Marit_S:
Vandiste - milline meistriteos! Väga ilus! Ise olen vist ka ainult korra proovinud...pragunes teine...mida teha, et rull ilus ja sile jääks?
Nõus, tõesti väga kaunis! Mina tahaks, et abikokk Vandiste ( :) ) räägiks veidi lähemalt tordi kokkupanemisest - et kas tegin kaks pikka rulli ja siis ühe 'murdsid' (ehk siis lõikasid pooleks) ja sättisid kokku number neljaks? Ja siis kreem ja maasikad? Hästi ilus - ja suvine! - tõesti! Marit_S - pragunemise vastu aitab see, kui asendad osa jahust nt kartulitärklisega.

Gegegerda
Abikokk
2008-06-23 16:43:46
Tegin ka siis, just panin külmikusse tahkuma. Sisse panin vahustatud vahukoore, mille segasin väheses vees lahustatud (või sulatatud) tarretisepulbriga. hiljem pildid.

www.gegegerda.blogspot.com

< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 >>