Pille Nami-Nami peakokk 2008-05-06 09:29:08 |
Rabarbrist on siin foorumis juba juttu olnud - sh õigekirjast, kasvatamisest ja panna cotta lisandist. Eraldi teema on rabarbrilehtede kasutamisest köögis. Aga kuna hetkel on rabarbrihooaeg, siis tahaks seda mõnusat vart eraldi populariseerida. Rabarber sisaldab rohkelt kiudaineid, C-vitamiini ja kaltsiumi, samuti aitab vähendada kolesteroolitaset. Mida teie rabarbrist teete? Kooki? Kisselli? Hapukat lisandit liha kõrvale? (Jätan teema alguses siia üldisesse alafoorumisse, sest rabarbrist saab lisaks magustoitudele ka kõiksugu muid põnevaid roogi teha) Ise olen tänavu teinud järgmisi roogi: siiruviirulist rabarbri-kookosekreemi (vasakul) ja kookosetarretist vaniljemaitselise rabarbrikompotiga (paremal): panna cotta röstitud ingverimaitselise rabarbriga: ilusat roosat rabarbrimorssi: Mullu tegin mitu-setu korda mahlaseid rabarbrimuffineid ja paar purgitäit väga mõnusat rabarbri-ingverimoosi, mis sai otsa enne tõelise moosihooaja algust: Lisaks küpsetasin rabarbri-kaerahelbevormi ja rabarbri-kookosekooki: Igatahes on mul söögitoa laual terve hunnik ahvatlevaid rabarbriretsepte, mida lähiajal katsetada kavatsen... Kuidas teil rabarbriga suhted on? :P | |
Tripsakas Abikokk 2008-05-06 09:33:38 |
Ma tegin nädalavahetusel Pille Kanada õunakoogi retsepti järgi kooki rabarberitega. Väga mõnus. | |
Eva Abikokk 2008-05-06 10:04:03 |
Mina tegin eile rabarbri-sefiiri korvikesi: Magus ja hapu maitse tasakaalustasid teineteist väga hästi. Korvikeste põhjaks (kogusest tuleb 8 suurt tartelette suurusega korvikest) läheb vaja: Muretainast (2,25 dl jahu/100 g võid). Muretainas peab olema hästi külm enne korvikestesse panemist, soovitavalt mitu tundi külmikus seisnud (see on korvikeste kuju säilimise üheks eelduseks). Küpseta korvikeste põhjad võiga määritud vormides ja 225 kraadises ahjus 7-10 minutit, kuniks need on pruunid. Keeda 200 g rabarbrist, suhkrust ja tsipast veest moos. Mida paksem, seda parem. See moos läheb korvikeste põhja peale. Kõige peale läheb sefiir, mille valmistamine on kõige rohkem aega- ja kannatust nõudev. Alljärgnevast kogusest jätkub nii sefiiritordile kui korvikestele, nii et kui vähem sefiiri soovid, siis tuleb koguseid vastavalt vähendada. Keeda 300 g suhkrust, pool tl sidrunhappest ja veerand klaasist veest (või punasesõstramahlast) siirup. Keeda pidevalt segades (muidu kõrbeb põhja!) 15 minutit ja siis hakka teise käega munavalgeid (3 tk) mikseriga vahustama. Vahusta ca 10 minutit, teise käega samal ajal siirupit keetes. Seejärel nirista kuum siirup munavalgete vahu sisse, seda edasi vahustades. Vahusta veel ca 10 minutit + 5 min käsitsi. | |
Merilin Abikokk 2008-05-06 11:17:15 |
Mulle meeldivad hirmsasti rabarberimuffinid martsipaniga, biskviitkattega rabarberikook on ka hea ja mandli panna cotta siirupirabarberiga ja vanilline riisipuder rabarberiga.
Ja maasika-rabarberimoosi teen talveks ka (selleks läheb natuke rabarberit moosi tarvis sügavkülma).
Pisike ja Pisut Segi, teadagi... |
|
Tiina Abikokk 2008-05-06 11:52:17 |
Eva:
Eva, kas sa oleksid nii kena ja lisaksid ka retsepti! Mina tegin eile rabarbri-sefiiri korvikesi: Magus ja hapu maitse tasakaalustasid teineteist väga hästi. Gruusia köök on siiski üle kõige! |
|
Kärt Abikokk 2008-05-06 12:04:00 |
Mulle tohutult maitsevad tavalised ja lihtsad rabarberikissell ja rabarberivaht (sisuliselt mannavaht). Mul on terve ports rabajusse külmas ootamas, et emadepäevaks midagi maitsvat neist teha. Huvitav, kas martsipani kuidagi mingisse plaadikooki ei saaks ühendada? Hmm... :D | |
Kardemon Abikokk 2008-05-06 12:32:44 |
proovisin teha sellist rabarberivahtu. igasugused vahud pakuvad huvi :) soovitatakse süüa jahtunult aga soojalt oli parem.. külmalt liiga hapu :P sidrunita oleks ehk parem isegi olnud... aga vbolla tgin midagi valesti....
rabarberikook muretaigna ja biskviidiga on vist kõige sagedamini tehtud rabarberiroog.
tahaks kindlasti grillida rabarberit nagu viimases(?) Oma Maitses oli... http://kardemon.blogspot.com |
|
Mann Abikokk 2008-05-06 12:42:29 |
mulle meeldivad kissell ja vaht väga. kahjuks ei tule minu kissell kunagi nii hea kui vanaema tehtud. ja a la mannavahu ees on mul suur kartus, et see miskine keeruline asi. ja vanaema tehtud lusikataignakook rabarbriga on hää. täna just poest võtsin suure pundi rabarbrit, vaatamata sellele et oma kõhujamaga seda süüa ei tohiks. | |
Kait Abikokk 2008-05-06 13:02:34 |
Aga meie peres tehakse rabarbrikalja! (samuti saab teha ka marjadest kalja, nt punasest sõstrast)
Täpset retsepti anda ei oskagi. Tuleb rabarbrivarred juppideks lõigata ja suurde potti veega keema panna. Veidi keeta ja siis kurnata. Lisada suhkrut ja vett, kuni saab sobiva maitsega (veidi kangema kui lihtsalt morss) joogi. Tükk pärmi lahustada suhkruga ja lisada käesooja joogi hulka. Lasta paar tundi seista ja villida pudelitesse. Hoida külmas. Tuleb kohe tarvitama hakata, sest käärimisprotsess jätkub ja gaasi tekib aina juurde. On juhtunud, et viimane pudel plahvatab :P
Väga hea kosutav karastusjook on muideks! [b][i]Üks hea keretäis kulub alati ära!\nkokkamine.blogspot.com |
|
Vandiste Abikokk 2008-05-06 14:07:47 |
Adonay:
Aga sa võid ju martsipani tükkideks pudistada (minul riivimine ei ole õnnestunud, kuigi kui tükk sügavkülma mingiks ajaks panna ja siis proovida :rolleyes: ... võib olla õnnestuks). Teine variant on mandlilaastudega teha, saab samuti nö martsipani maitse kätte. Mul on terve ports rabajusse külmas ootamas, et emadepäevaks midagi maitsvat neist teha. Huvitav, kas martsipani kuidagi mingisse plaadikooki ei saaks ühendada? Hmm... :D |
|
< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 > >> |