JAAPANI KÖÖK & SUSHI: sushiriis, erinevad sushiliigid

Mascha
Kokaõpilane
2008-03-01 18:20:09
600ml riisi (Veski-Mati pudruriis on ideaalne) 600ml vett maitseainesegu: 5 spl riisiäädikat 3 1/3 spl suhkrut 1 spl soola (mitte kuhjaga) 3cm-ne tükk merevetikat e. konbut (võid lisada ka merevetikapuru või panna natuke dashit ehk kalaleent) 1. Pese ja poleeri riis kuni pesuvesi on kristallselge. Lase riisil vähemalt 30min puhta vee sees seista. NB! Poleerima - krudista riisi vee sees näppude vahel, kuid ettevaatust riisiterade purunemisega! 2. Sega maitseained kokku ja kuumuta (ära keeda), kuni suhkur lahustub. Eemalda merevetika tükk. Lase segul jahtuda. 3. Keeda riisi kõrgel temperatuuril paar minutit ja langeta pliidi temp. keemisipiirini ning hoia sellel tasemel 15min. Lülita pliit välja ja hoia samal plaadil veel 15min. NB! Kaant ei tohi ära võtta. 4. Vala riis puidust madalasse anumasse ja lisa maitseainesegu. Sega ühe käega riisi puust või plastikust pannilabidaga hakkivat liigutust tehes ja teise käega kuivata lehviku või muu sarnasega. 10min pärast on riis jahtunud. NB! Kui kohe ei soovi kasutada pane rätik või pabertaskurätt riisikausile peale. NB! Retseptis antud kogus on päris suur! Vaata videot: http://www.videojug.com/film/how-to-make-sushi-rice Allikas: videojug.com ja raamat 飾り巻きずしとにぎり寿司
Marianna
Kokaõpilane
2008-07-29 11:15:03
Mina teen sushi jaoks ka Veski-Mati pudruriisi! Väga hea on ja ei pea seda spets kallist riisi ostma.

Ei ole halvemaid, paremaid aegu, on ainult hetk, milles viibime praegu...

Katja
Abikokk
2008-07-29 11:19:51
ühe korra ostsin spetsiaalselt sushi jaoks mõeldud riisi (puhtalt oma teadmatusest), edaspidi on pudruriis sahvris olemas olnud :)

http://koogel-moogel.blogspot.com

Liblikapyydja
Kokaõpilane
2008-07-29 12:16:37
Mina teen ka Veski-Mati pudruriisiga ja viimased korrad olen riisiäädika asendanud valge veini äädikaga, sest see on tunduvalt odavam ja kodus ka alati olemas. Lisan seda ainult törtsu rohkem kui riisiäädikat ja maitses mingit erilist erinevust ei tunne.
Tanel123
Kokaõpilane
2008-08-05 16:28:02
ma olen alati tahtnud Sushiriisi proovida ja nüüd on mul see võimalus ma tänan sind mascha
Edith
Abikokk
2008-08-05 20:51:13
pole üheski jaapani retseptis seda vetika lisandit näinud ja alati ilma selleta teinud. kas keegi oskab komenteerida kui suur vahe tegelikult maitses on?

Kuidas teha ... ja miks? Sest ma saan

Maris
Abikokk
2008-08-11 13:21:25
Ei pea panema vetikalehe puru, tavaliselt vist tehaksegi täitsa ilma. Samas võib välimusega mängida ja teha pool riisist ühtemoodi, teine pool teistmoodi :) Jaapani toidu huvilistele infoks, et nüüd on eesti keeles olemas kokaraamat "Jaapani toite". Mulle kingiti :) See on ilus raamat ning annab võimaluse valmistada muud jaapanipärast toitu lisaks sushile. Minu isiklik arvamus on, et jaapani toit on tervikuna võttes kõige tervislikum rahvusköök. :)
Aurora
Abikokk
2008-08-11 14:39:24
Maris:
Ei pea panema vetikalehe puru, tavaliselt vist tehaksegi täitsa ilma. Samas võib välimusega mängida ja teha pool riisist ühtemoodi, teine pool teistmoodi :) Jaapani toidu huvilistele infoks, et nüüd on eesti keeles olemas kokaraamat "Jaapani toite". Mulle kingiti:) See on ilus raamat ning annab võimaluse valmistada muud jaapanipärast toitu lisaks sushile. Minu isiklik arvamus on, et jaapani toit on tervikuna võttes kõige tervislikum rahvusköök. :)
Kas see "Jaapani toite" on kunagi 90ndate keskel välja antud väikseformaadiline kokaraamat?
Zapxpxau
Abikokk
2008-08-11 15:00:49
Aurora:
Kas see "Jaapani toite" on kunagi 90ndate keskel välja antud väikseformaadiline kokaraamat?
Arvan, et jutt on ca. kaks ja pool aastat tagasi välja antud raamatust, autoriteks Joakim Lundblad, Bruno Ehrs ja Dag Hermelin. Apollos praegu püsikliendile 113.- Ma ei suuda meenutada, kas mul on see või mitte... peaks oma raamatuid revideerima.

Zap*

Fre
Abikokk
2008-08-23 18:14:51
Ma vaatan et Jaapani köögi teemad on igal pool laiali ja seetõttu ei oska oma küsimust eriti kuhugi paigutada. Mul oleks nimelt (vist) vaja psühholoogilist sushiabi.... Nimelt ostsin juba mõne aja eest entusiastlikult kokku mõningaid vajalikke asju sushi tegemiseks (norilehed, riis, wasabi, ingver, rullimiseks bambusmatt) aga siis lõin põnnama et kogu üritus on liiga keeruline ja asjad jäid seisma. Mulle on jäänud mulje, et sushitegu on keeruline ja ajamahukas ettevõtmine ja sestap pole seda oma beebi ja kraakleva kolmese kõrvalt julgenud ette võtta. Kas sushiteoks on ka mingeid lihtsustatud variante (abridged for dummies???)? Saab seda ehk teha kuidagi etapiviisiliselt? Või äkki ei peaks ma seda ikka üldse ette võtmagi....
< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 >>