Kevadseened

Pille
Nami-Nami peakokk
2008-02-26 16:33:37

Arvestades seda, et tänavu paistab lumi vanarahva tarkuse vastaselt taeva jäävat, on mul juba suur kevadigatsus peal. Ja kevadega seostuvad minu jaoks ka sellised hõrgud kevadseened nagu mürkel (fotol vasakul) ja kurrel (fotol paremal):

Siin foto "minu Tallinna Keskturu turutädist" (väga vahva tädi), kes mulle neid kevadseeni mitu korda müüs, koos kurreli- ja mürklikuhjaga (peamiselt siiski kurrelid):

Foto tehtud mullu mai keskel. Ja siin foto Raplamaalt paar nädalat hiljem (mai lõpus) korjatud ümarmürklitest:

Tänavu läheme metsaveerule mürkleid otsima kindlasti palju varem, sest mai lõpus olid seened juba liiga suureks kasvanud.

Aga jah, neelud juba käivad :P

PS Kogritsaid ma igaks juhuks ei söö.

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Helkur
Kokaõpilane
2008-03-07 13:29:06
mmm.. tahaks ka. mis sorti metsades neid seeni leida võiks? ning mida head neist teha annab?
Pulavik
Abikokk
2008-03-12 10:40:16
Ma olen päris seenehull.. juba jaanuarist tahaks kummikud jalga tõmmata ja metsa seenele minna :P Nii et mul samuti juba pikemat aega neelud käivad. Kogritsaid ma samuti ei julge süüa- aga kurrelid kasvavad mul kohe kodu juures- praadida kartuli, peekoni ja sibulaga, hapukoor peale ja niiiii hea :)
Amööb
Abikokk
2008-03-12 12:27:21
Need seened on ülikahtlase välimusega, üldse ei julgeks korjata, kui metsas näeks.

Gurmaan, kes loeb kaloreid on nagu prostituut, kes vaatab kella.

Pille
Nami-Nami peakokk
2008-03-12 13:52:05
Amööb:
Need seened on ülikahtlase välimusega, üldse ei julgeks korjata, kui metsas näeks.
Oi, Amööb, aga need on niiiii head - seenespetsid peavad mürkleid vaat et parimateks seenteks (ja mitmete kohalike mükoloogide ja -fiilide arvates on kurrelid isegi maitsvamad) :D

Piper21
Kokaõpilane
2008-03-12 14:27:01
Ühinen Amööbi arvamusega, et vabatahtlikult neid küll korvi ei paneks, kuigi olen samuti suur seenesõltlane. Kuhu vähegi võimalik, sinna seeni lisan. Aga siiski kevadeti nagu metsa seenele ei kisu, sel hooajal käin marketites, kui seenehäda peale tuleb. Olen korra elus käinud seenenäitusel ja sealt jäi arvamine, et mida koledam eksemplar oli, seda parem söögiseen ta on. Täitsa kummaline, aga sellised, millele nooremast peast sai jalaga löödud, jätan nüüd kasvama. Küll mõni teine oskab neist lugu pidada.
Juc
Abikokk
2008-03-13 14:56:28
millal need kevadseened tavaliselt müüki tulevad? ja mis nendest kõige parem teha on?

http://jucjaco.blogspot.com/

Aurora
Abikokk
2008-04-03 14:31:20
Kogritsaid söön küll ja lähen neid juba arvatavasti paari-kolme nädala pärast jahtima. Loomulikult vajavad nad põhjalikku kupatamist
Tikkk
Kokaõpilane
2008-04-20 16:09:34

Käisin täna metsas, otsisin ükskõik mida, st kogritsat, kurrelit või mürklit, aga ei leidnud midagi :(

Millistes metsades nad siis kasvavad? Ma käisin männimetsas ja siis sellises segametsas, kus meil igal sügisel päris korralikud männi- ja kuuseriisikasaagid, aga täna ei midagi.

Äkki kasvavad nad sellistel vanadel karjateedel-niitudel? Või oli lihtsalt liiga vara?

Alla ma ei anna, homme lähen vaatan keskturule ka, kas sel on seeni, ja mõni teine nädalavahetus kindlasti uuesti metsa ;)

Pille
Nami-Nami peakokk
2008-04-20 16:22:54
Tikkk:
Käisin täna metsas, otsisin ükskõik mida, st kogritsat, kurrelit või mürklit, aga ei leidnud midagi :( Millistes metsades nad siis kasvavad? Ma käisin männimetsas ja siis sellises segametsas, kus meil igal sügisel päris korralikud männi- ja kuuseriisikasaagid, aga täna ei midagi. Äkki kasvavad nad sellistel vanadel karjateedel-niitudel? Või oli lihtsalt liiga vara? Alla ma ei anna, homme lähen vaatan keskturule ka, kas sel on seeni, ja mõni teine nädalavahetus kindlasti uuesti metsa ;)
Tikkk, eile Keskturul minu seenetädi polnudki, ei saanud küsida, kas kurreleid-mürkleid juba on. Võib-olla tõesti veel vara? Ise leidsime mürkleid mullu metsa veerelt aasa pealt, selline madalate rohupuhmastega lagendik oli. Otsin pärast oma seeneraamatust täpsemaid juhtnööre.

< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 >>