Eva Abikokk 2008-02-20 10:04:36 |
Olen märganud, et need on välismaal kokkajate seas väga populaarsed. Mida need maitselt meenutavad; kas nende tegemiseks on mingit spetsiaalset vormi vaja, et nad ilusad ümarad tuleksid? | |
Pille Nami-Nami peakokk 2008-02-26 19:29:01 |
Eva, minul ei ole perfektsed makroonid veel õnnestunud (olen ka vaid korra proovinud)- maitse oli küll hea, aga nägu ei miskit :( Aga blogimaailma kõige ilusamaid makroone teeb kahtlemata Singapuris elav Joycelyn - vt nt siia ja siia (Hermé kuulsad Ispahanid). Mu Edinburghi tuttava Melissa makroonid ei ole ka pahad muidugi :) Mingeid erilisi riistapuid või vorme vaja pole, lihtsalt aega, hirmus palju kannatust ja kindlat kätt. Mul ei jätku hetkel neist ühtegi, nii et loodan Sinu peale. Aga maitsevad nagu õhulised mandliküpsised ikka. Põhimaitse tuleb hoopis sellest kreemist, mis kahe makrooni vahele määritakse ja kasutatavatest maitseainetest. |
|
Eva Abikokk 2008-02-26 22:41:21 |
Tänud. Kindlasti lähevad proovimisele, kasvõi juba sellel põhjusel, et jäätise tegemisest jääb hunnik munavalgeid üle, millega ei oska midagi teha. | |
Eva Abikokk 2008-05-23 21:21:37 |
Sain täna makroone proovida - Bonaparte delis on neid müügil, roosasid ja rohelisi. Tõepoolest, peamine maitse tuleb kahe besee vahelisest kreemist, muidu maitseb enam-vähem nagu tavaline besee. Päris mõnus amps, aga natuke liialt magus. | |
Terje Kokaõpilane 2008-06-17 18:16:00 |
Mina ostsin Saksamaal elades pagaripoest kookosmakroone ja need nägid välja nagu väikesed pätsikesed. Ei midagi sarnast, nagu eelnevatel piltidel. Aga maitse oli küll väga hea, ilma mingi kreemita. | |
Spidur Abikokk 2008-06-17 20:09:29 |
ma olen ka märganud, et makroonid on mingi väga popid asjad. arvan, et maitse poolest nad päris minu maitse ei ole, aga teha tahaks neid küll kunagi. | |
Pille Nami-Nami peakokk 2008-06-17 20:38:55 |
Terje:
Mina ostsin Saksamaal elades pagaripoest kookosmakroone ja need nägid välja nagu väikesed pätsikesed. Ei midagi sarnast, nagu eelnevatel piltidel. Aga maitse oli küll väga hea, ilma mingi kreemita. Maitsvate kookosmakroonide retsept on Nami-namis täitsa olemas. Aga need on natuke teistsugused makroonid tõesti :) |
|
Merilin Abikokk 2008-06-17 21:57:02 |
Mmmmakroonid on mmmagusad :P
Pisike ja Pisut Segi, teadagi... |
|
Zapxpxau Abikokk 2008-06-18 10:50:56 |
Kuidas Ispahan meeldis? Proovisid muid asju ka? | |
Pille Nami-Nami peakokk 2008-06-18 11:09:52 |
Zapxpxau:
Kuidas Ispahan meeldis? Proovisid muid asju ka? Me käisime Ladurée kohvikus Ispahani (roosimaitselised makroonid, roosilehedžemm, värsked vaarikad ja litšid, magusa ampsu autoriks Pierre Hermé) proovimas 2006. a. mais: Eks ta nii maitseski :) Minu jaoks liiga seebilõhnaline (roosivee efekt), aga väidetavalt on Ladurée Ispahan Pierre Hermé Ispahani hale koopia. Järgmisel Pariisi-reisil teeme võrdleva degusteerimise :D Lisaks proovisime veel nelja makrooni: Hooajaliseks makrooniks oli 'cassis violette', roosa on 'pétales de rose', beež makroon on 'caramel ? la fleur de sel' ehk soolane võikaramell ja roheline 'gingembre citron vert' ehk ingver/laim. Viimane meeldis meile mõlemale kõige rohke, millele järgnes soolane võikaramellimakroon. Roosimakroon oli peale Ispahani ikka täitsa vale valik :) |
|
< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 > >> |