Imikute toitmine (sh baby-led weaning ehk näputoitumine)

vana_foorum
Abikokk
0000-00-00 00:00:00
Kasutaja KATS 12.11.2007:
Kas ei oleks võimalik ja mõttekas moodustada eraldi liik imikuputrudele? Võõrkeeltes on retsepte saada küll. Või on nii enesestmõistetav, et kõik noored emad, kes sedasorti sööki teha tahavad, nuputavad jooksu pealt retsepti välja?
Pille
Nami-Nami peakokk
2008-01-14 13:47:12
Mul endal lapsi veel pole, nii et lihtsalt ei ole selle peale mõelnud. Arvan küll, et uude versiooni (dets 07/jaan 08) võib sellise täienduse sisse viia. Mul on paar raamatut-ajakirja ka, kus neid retsepte kirjas on, nii et heade ja põnevate retseptide leidmisega probleeme ei tohiks olla. Kindlasti tasuks imikutele valmistada toitu maheviljadest ja -kaupadest, kui vähegi rahakott seda võimaldab ja kaubandusvõrgust saada on.

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Pille
Nami-Nami peakokk
2008-01-14 13:47:57
Kasutaja LIISA 15.12.2007:
Titade toitud on eraldi eestikeelsel leheküljel olemas: www.hot.ee/beebitoidud.

Kristi
Kokaõpilane
2008-01-18 19:30:08
Ise kasutasin ka hot.ee/beebitoidud leheküljelt leitud retsepte. Ainuke vahe oli see, et panin suts köögiviljapuljongit hulka, kuna laps päris magedat sööki ei tahtnud.

Bittersweet :P

Maris
Abikokk
2008-06-18 14:46:01
Paistab, et see rubriik siin ei ole eriti aktiivselt kasutuses, aga mis siis, jagan oma tarkust siiski :) Nimelt sööb minu 9-kuune väga hea meelega Pille peedi-hummust. Mul on selle üle väga hea meel, sest nii saan lapsele manustada tervislikku peeti ja ka immuunsust tugevdavat küüslauku. Ma ei ole retseptis mingeid muudatusi teinud, nii sööbki ta juba varases eas vürtsköömnetega maitsestatud toitu. Soovitan teistelegi! :)
Kika
Abikokk
2008-08-08 17:43:16
minu kuuekuune plika sööb lisaks rinnapiimale kord päevas juurviljapüreed. peamised komponendid on lillkapsas, porgand, suvikõrvits, kartul. keedan kõik ilma maitseainetata, nt. porgand annab püreele hea magusa maitse. valmis püreele lisan veel natuke külmpressitud oliivõli. võib võid ka lisada, kuid mulle tundub oliivõli tervislikumana. kuna lihaga me veel alustanud pole, siis lisan nn. rauapuuduse vältimiseks aeg-ajalt püreele keedetud munakollast. p.s. minul see www.hot.ee/beebitoidud lehekülg ei avane
Kardemon
Abikokk
2008-08-10 23:48:52
minul avaneb see lehekülg küll. et siis see maas pole vms... oliiviõli lisamine on hea mõte! võid ei tohikski iseenesest panna ju - kui uskuda tänapäeva raamatuid, mis lehmapiima-tooteid ei soovita alguses väga (koormab neere jms).

http://kardemon.blogspot.com

Doora
Kokaõpilane
2009-04-02 18:41:14
päris taluvõid võib ikka panna. mina olen oliivõli asemel kasutanud just võid. On kuidagi pehmem ja mõnusam. Beebile olen andnud metsloomade liha. alustasin metssea sisefileega, nüüd olen andnud ka hane rinnafileed. Püreed keedan peaaegu alati ise. See on nii väike vaev ja saab ruttu valmis. Ja tähtis on ju see, et sa ise tead mida oma lapse söögi sisse paned. Ma ei olegi kunagi ühtegi retsepti kasutanud. Panen juurvilju oma äranägemise järgi ja selle järgi, millised värsked asjad parasjagu kodus olemas on :)

http://doora-doora.blogspot.com/

Pille
Nami-Nami peakokk
2009-07-31 09:50:48
Meie tütreke sai eile kuuekuuseks ja õhtul tähistasime seda küpse vaarika söömisega: Osa jäi ikka suhu ka :)

Killukai
Kokaõpilane
2009-07-31 11:01:47
Minu poisipõnn on 8,5 kuud vana ja vitsutab peaaegu kõike meie laualt. Muna massiliselt sisse ei sööda ja lehmapiimatoodetest sööme vaid keefiri ja jogurtit. Juurikatest oleme kõik kohalikud asjad ära proovinud. Ja marjad ka. Oma aiast ja ka rõdult korjatud marju ei raatsi kuumutada, neid sööme toorelt. Ja pudru sisse panen ka tooreid marju. Maitseb hästi. Paar päeva tagasi korjasime punaseid sõstraid ja need maitsesid eriti hästi :)
< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 >>