Kana õllepurgi otsas

Metallist õllepurgi otsas kana küpsetamine on pärit USAst. Õllepurgist aurustuv õlu annab kanale mõnusa maitse ning hoiab linnu mahlase.
Jamie Oliveri retsept.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1.5 kg terve kana (soovitavalt mahekana)

470 ml purk Budweiseri või mõnda muud laager-tüüpi õlut

Marinaad:

1 kuhjaga tl apteegitilliseemneid

1 tl terveid vürtsköömneid

1 tl suitsutatud paprikapulbrit

1 kuhjaga tl pruuni suhkrut

1 tl mahedamaitselist tšillipulbrit

soola ja musta pipart

oliiviõli

Valmistamine

Sega kuivmarinaadi ained uhmris veidi peenemaks. Sega juurde umbes 3 sl oliiviõli, siis hõõru saadud marinaadiga kana nii seest- kui ka väljaspoolt.
Ava õllepurk (võta lonks või paar, kui janu on - purk peaks poolenisti täis olema) ning aseta kana õllepurgi otsa "istuma". Aseta õllepurgi otsas istuv kana ahjupannile ning pann 200-kraadise ahju põrandale.
Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 1 tund ja 10 minutit kuni 1 tund ja 30 minutit, ehk kuni kana on kuldpruun ja läbinisti küps.
Enne serveerimist võta kana purgi otsast ära ning lase fooliumi all veidi puhata. Samal ajal valmista ette grillitud köögiviljad, salat ja/või värske leib.

Retsept on Jamie Oliveri Ameerika-raamatust. Pildi tegi TIRAMIIIISU.
LISA KOMMENTAAR

Tiramiiiisu
postitatud 11.11.2010 07:56

Huvitav võimalus kana küpsetamiseks, aga tulemuseks oli ahjukana nagu ahjukana ikka :)

maarjakokkab
postitatud 28.11.2011 10:16

Väga hea ja mahlane linnuke sai! Õlle maitset kui sellist küll tuvastada ei suutnud. Lisaks vahva valmistusviis :)

Tõnu
postitatud 07.07.2014 15:13

Ainult et see on grillkana, mitte suitsutatud.

...
postitatud 21.03.2023 20:44

Kas seda on üldse turvaline süüa, kui alumiiniumi otsas grillinud, koos õllepurgi värviga ja alumiiniumiga.