Glasuuritud naerid koriandri ja apelsiniga

Eriti maitsev jääb see roog siis, kui kasutada noori ja väikeseid naereid, ent sobib ka tükeldatud "tavaline" naeris. Sobib nii praelisandiks kui ka iseseisvaks vegetaarroaks koos rohelise salatiga.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

900 g naerist

40 g võid

1 tl koriandriseemneid

2 sl suhkrut

1 väikese apelsini riivitud koor

1.5 dl kana- või köögiviljapuljongit

1 sl apelsinimahla

2 sl hakitud värsket koriandrit või peterselli

soola ja musta pipart

Valmistamine

Väikesed naerid jäta terveks, suured koori ja lõika väiksemateks tükkideks. Pane soolaga maitsestatud keevasse vette ning keeda 3-4 minutit, kuni naerid on peaaegu küpsed. Nõruta.

Sulata või suurel praepannil, lisa purustatud koriandriseemned. Kui või vahutama hakkab, siis lisa pannile naerid (peaksid pannile mahtuma ühekordse kihina). Puista peale suhkur ja riivitud apelsinikoor ning küpseta keskmisel kuumusel 3-4 minutit, aeg-ajalt pöörates, kuni naerid pruunistuma hakkavad.

Lisa puljong, maitsesta soola-pipraga. Keeda tugeval kuumusel mõned minutid, kuni vedelik on redutseerunud e. kokku keenud ja siirupjas.

Sega juurde apelsinimahl, puista peale värske hakitud koriander või petersell ja serveeri.

Retsept on briti ajakirjast BBC Good Food (Glazed turnips with coriander and orange; November 1998). Pildi tegi VIKE.

LISA KOMMENTAAR

VIKE
postitatud 02.01.2014 19:34

Kahjuks koriandriseemneid ei olnud tol päeval, seega asendasin jahvatatud koriandriga. Aga jessver kui mõnus....