Kinoasalat peediga

Peet annab kinoasalatile hämmastava tumeroosa värvi. Sobib ka veganitele.

Retseptiidee on Marika Blossfeldti raamatust "Looduslik toit: täisväärtuslik elu" (2009)

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

200 g keedetud riivitud peeti

5 dl vett

2.5 dl kinoad (200 g)

0.25 tl soola

1 väiksem apteegitillimugul

kimp sibulapealseid

peotäis hakitud värsket basiilikut

Kaste:

1-2 sidruni mahl

4 sl oliiviõli

soola ja musta pipart

Valmistamine

Loputa kinoa jooksva külma vee all. Siis pane soolaga maitsestatud vette ning kuumuta keemiseni. Alanda kuumust ning hauta kaane all 15-20 minutit, kuni vesi on imendunud ja kinoa paisunud.

Kalla kinoa suurde kaussi, sega juurde riivitud keedetud peet, väikesteks kuubikuteks lõigatud apteegitill ning ribadeks lõigatud basiilik.

Lisa veel soojale salatile oliiviõli ja sidrunimahl, maitsesta soola ja pipraga.

Lase enne serveerimist pool tundi maitsestuda.

LISA KOMMENTAAR

Oie
postitatud 12.06.2014 20:12

Väga hea salat, lisasin ka veidi agaavisiirupit.