Punase paprikaga ahjurisoto

Veidi lihtsam versioon itaallaste riisiroast. Kui Sa veini kasutada ei soovi, siis suurenda detsiliitri võrra puljongi kogust.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
35 minutit
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 sl õli

1 hakitud sibul

300 g risotoriisi

1 dl valget veini

400 g purk konservitud purustatud tomatit

200 g röstitud paprikat

5 dl köögiviljapuljongit

peotäis hakitud siledalehist peterselli

laastudeks riivitud parmesani

soola ja musta pipart

Valmistamine

Kuumuta õli ahjupotis, lisa sibul ning prae mõni minut. Tõsta kuumust, sega juurde riis ning kuumuta minut aega. Lisa vein ning sega, kuni vein on imendunud.

Sega juurde tomatid, röstitud paprikad ning 4 dl puljongit. Kata ahjupott kaanega ning hauta 200-kraadises ahjus 25 minutit, kuni riis on pehme ja kreemjas.

Sega juurde ülejäänud puljong ja petersell, maitsesta soola-pipraga. Puista peale parmesani ja serveeri.

Loe veel:

BBC Good Foodi retsept (Oven-baked red pepper risotto, October 2008). Pildi tegi ÜLLEKAS.

LISA KOMMENTAAR

Üllekas
postitatud 01.10.2012 16:34

Punase paprikaga ahjurisoto meeldis meile ka. Teeme teinekord veel.