Ingveri-murakamoos

Kui murakaid palju on ja klassikalist moosi enam teha ei soovi, siis võib proovida veidi eksootilisemat varianti. Autorid soovitavad kasutada seda grillitud lõhe või grillkana lisandina, ent ka rull- või biskviittordi täidises.

Kogus
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

500 g murakaid

0.5 dl vett

50 g kooritud ja hakitud ingverijuurt

165 g marmelaadi- moosisuhkrut

Valmistamine

Pane ained potti. Kuumuta keskmisel tulel keemiseni, siis keeda 5-10 minutit.
Lase veerand tundi jahtuda, siis pane kuumadesse steriliseeritud purkidesse.

Retsept on soomekeelselt DanSukkeri lehelt (Lakka-inkiväärihillo). Pildi tegi ITAKENE.
LISA KOMMENTAAR

Itakene
postitatud 25.08.2010 17:31

Minu kõige esimene keedetud moos. Olen koguaeg steriliseerimist kartnud jne. Moos soojana väga maitsev ja vürtsikas, külmalt pole veel proovinud.