Ploomikompott II (hoidis)

Juhtnöörid ploomikompoti valmistamiseks poolitatud ja kividest puhastatud ploomidest.

NB! Kompotiploomid ei tohi olla liiga küpsed! Headeks kompotiploomideks on "Ave", "Julius", "Kadri", "Polli viljakas",  "Suhkruploom", "Vilmitar".

Maitsva kompoti saab ka järgmistest ploomisortidest, aga neil kipub kest narmendama või lahti kooruma: "Polli munaploom", "Pärnu sinine", "Tartu kaunitar", "Vilmor". 

Kogus
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

3 kg ploome

1 l vett

500 g suhkrut

Valmistamine

Pese ploomid, lõika pooleks ning eemalda kivid.

Keeda suhkrusiirup (kuumuta vesi keemiseni, lisa suhkur ja keeda 5-7 minutit). Lisa ploomid ning keeda tasasel tulel umbes 10 minutit, kuni ploomid on pehmed.

Tõsta ploomid vahukulbiga kuumadesse steriliseeritud purkidesse, kalla peale siirup.

Kaaneta purgid. Lase jahtuda, siis säilita jahedas.

Loe veel:

LISA KOMMENTAAR

mari
postitatud 25.08.2013 15:12

10 min ploome keeta on liig mis liig. tulemus on ühtlne mass. aga võibolla oli sort vale või ploomid liiga küpsed.