Juhtnöörid ploomikompoti valmistamiseks poolitatud ja kividest puhastatud ploomidest.
NB! Kompotiploomid ei tohi olla liiga küpsed! Headeks kompotiploomideks on "Ave", "Julius", "Kadri", "Polli viljakas", "Suhkruploom", "Vilmitar".
Maitsva kompoti saab ka järgmistest ploomisortidest, aga neil kipub kest narmendama või lahti kooruma: "Polli munaploom", "Pärnu sinine", "Tartu kaunitar", "Vilmor".
Keeda suhkrusiirup (kuumuta vesi keemiseni, lisa suhkur ja keeda 5-7 minutit). Lisa ploomid ning keeda tasasel tulel umbes 10 minutit, kuni ploomid on pehmed.
Tõsta ploomid vahukulbiga kuumadesse steriliseeritud purkidesse, kalla peale siirup.
Kaaneta purgid. Lase jahtuda, siis säilita jahedas.
Ploomikompott II (hoidis)
Juhtnöörid ploomikompoti valmistamiseks poolitatud ja kividest puhastatud ploomidest.
NB! Kompotiploomid ei tohi olla liiga küpsed! Headeks kompotiploomideks on "Ave", "Julius", "Kadri", "Polli viljakas", "Suhkruploom", "Vilmitar".
Maitsva kompoti saab ka järgmistest ploomisortidest, aga neil kipub kest narmendama või lahti kooruma: "Polli munaploom", "Pärnu sinine", "Tartu kaunitar", "Vilmor".