Lihtne roog. Kui soovid vähe kergemat einet, siis võid rõõsa koore välja jätta.
200 g penne või muu kujuga lühikesi makarone
vett ja soola
3-4 väiksemat suvikõrvitsat (a ca 200 g)
25 g võid
2 küüslauguküünt
6 sl 35% rõõska koort
2-3 sl sidrunimahla
4 sl hakitud värsket peterselli
soola ja musta pipart
värskelt riivitud parmesani või grana padano juustu
Kuumuta suures potis vesi keemiseni, lisa teelusikatäis soola ning keeda makaronid vastavalt pakendi juhistele al dente.
Samal ajal valmista kaste. Lõika suvikõrvitsatelt ära mõlemad otsad, riivi suvikõrvits ise jämeda riiviga.
Kuumuta suurel praepannil või, lisa riivitud suvikõrvits ning küüslauk ja prae kergelt läbi.
Kurna makaronid, pane potti tagasi. Kalla potti rõõsk koor ja sidrunimahl, seejärel praetud suvikõrvits-küüslauk ning puista peale hakitud petersell.
Maitsesta soola-pipraga, vajadusel lisa veel sidrunimahla.
Serveerimisel puista peale riivitud juustu. Retsept on mugandatud Briti ajalehest The Times. Pildid tegid ANIITRAM (vasakpoolne) ja ITAKENE (parempoolne).
Väga mõnus ja kiire roog. Kasutasin ainult kollaseid suvikõrvitsaid ja söök oli kohe nii rõõmsameelne :)
Penne suvikõrvitsa ja sidruniga
Lihtne roog. Kui soovid vähe kergemat einet, siis võid rõõsa koore välja jätta.