1 kg kabatšokki või suvikõrvitsat
1 sibul
25 g võid
2 keskmise suurusega kartulit
pool sidrunit
7.5 dl kana- või köögiviljapuljongit
4 sl värskelt riivitud parmesani
soola ja musta pipart
Pese suvikõrvits (kui tegemist on väga ülekasvanud kabatšokiga, siis võid selle ka koorida; samuti uurista välja pehme seemnetega sisu). Riivi suvikõrvits köögikombainis või tavalise riiviga jämedalt. Pane riivmass sõelale, puista peale teelusikatäis soola ja jäta kraanikaussi nõrguma.
Lõika sibul pooleks ja seejärel õhukesteks viiludeks.
Sulata või supipotis, lisa sibul ja maitsesta soolaga. Kata pott kaanega ning kuumuta tasasel tulel umbes 10 minutit, aeg-ajalt segades, kuni sibul on pehme.
Koori kartulid ja haki väikesteks kuubikuteks. Haki küüslauk. Riivi sidrunikoor. Pane kartulid, küüslauk ja sidrunikoor potti ning kuumuta veel mõned minutid.
Suru riivitud ja nõrutatud suvikõrvits/kabatšokk võimalikult kuivaks, lisa supipotti. Kuumuta segades mõned minutit. Siis lisa kuum puljong ning kuumuta supp keemiseni.
Kata kaanega ning keeda tasasel tulel 10-15 minutit, kuni kartul on pehme.
Lisa hakitud basiilikulehed. Püreesta supp kannmikseris või köögikombainis (vajadusel tee seda jaokaupa). Maitsesta supp soola, pipra ja sidrunimahlaga.
Serveerimisel puista supile ohtralt parmesani - või sega parmesan supi sisse ja kaunista supp suvikõrvitsaribadega!
Retsept on mugandatud briti ajalehest The Times (Courgette, basil and Parmesan soup, by Lindsey Bareham). Kauni foto tegi Juta Kübarsepp ajakirja KODU&AED 2013. a. septembrinumbri jaoks.
Täitsa maitsev supp.
Mulle meeldib tummisem püreesupp, aga see oli ka väga hea. Lisasin serveerimisel ka tükeldatud keedumuna sisse ja jäin tulemusega väga rahule.
Ma jäin ka rahule ja soovitaksin ka teistele seda retsepti katsetada. Tegin retsepti järgi aga maitseaineid lisasin tunde ja silma järgi. Püreestamiseks kasutasin saumiksrit ja tegin kahes osas, sain hakkama küll :)
Väga väga maitsev supp! Liialdasin kogemata soolaga ning seetõttu panin püreestamisel juurde veidi hapukoort, mis tegi supi mõnusalt siidiseks. Minu toitude suhtes küllaltki pirtsakas vanaema ütles, et seda suppi võiks ta iga päev süüa, kui keegi teeks :)
Väga maitsev oli
Täiesti söödav, teen juba mitmendat korda
Tegin jälle, mulle väga meeldib!
Basiiliku-kabatšokisupp parmesaniga
Seda suppi võib valmistada nii kabatšokist kui ka teistest suvikõrvitsatest ning serveerida nii soojalt kui ka külmalt.