Paradiisiõunamoos

Väikestest punastest paradiisiõuntest saab imekauni värviga maitsva moosi. Selle retsepti sain kunagi oma pinginaaber Kristeli käest.

Kogus
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

1 kg paradiisiõunu

2 dl vett

1 kaneelikoor

2 tera nelki

250 g suhkrut

Valmistamine

Pese õunad, lõika neljaks ja eemalda südamikud. Pane potti koos vee, nelgiterade ja kaneelikoorega. Kuumuta tasasel tulel aeg-ajalt segades, kuni õunad on pehmed.

Lisa suhkur. Kuumuta veel 5-10 minutit.

Kalla kuumalt kuumadesse steriliseeritud purkidesse.

.

Loe veel:

LISA KOMMENTAAR

kuts
postitatud 13.09.2009 18:17

see püree mulle meeldib ja võimalusel teen seda veel!

Sp
postitatud 21.09.2009 22:02

Korjasin hommikul paradiisiõunapuu alt mahakukkunud õunad ja tegin siinse retsepti järgi püreeks.... minu meelest tohutult hea, isegi üks lastest ütles, et palju parem kui maasikamoos Homme võtan terve puu tühjaks ja teen vist kõik püreeks, kui ainult see läbi sõela ajamine nii tüütu ei oleks. Või on järsku mõni hea nipp selle jaoks?

naabrimees
postitatud 09.09.2010 14:24

Tegin ka täna sellesama retsepti järgi, tõesti sõelumine väga tüütu aga proovisin nuimikseriga purustada, tegi sõelumise kiiremaks küll. Moos on tõesti superhea.

Hexy
postitatud 28.09.2010 15:38

Mõnusalt hapukas jäi.

Kuuki
postitatud 22.10.2010 12:01

Natuke on vaeva, aga muidu imehea moos :)

Pipi
postitatud 14.09.2012 20:29

Tõeliselt maitsev moos! Soovitan ! Minu selle aasta avastus :)

Tiina30
postitatud 27.08.2014 00:30

See moos on võrratu.Jõuludel on see verivorstile isegi parem kui pohlamoos! Tegemine võtab jahh rohkem aega,aga tulemus on seda väärt! Moosi avastajale suur tänu :D

kerttu
postitatud 29.08.2014 17:23

Ühesõnaga neid ei pea puhastama? Pesen õunad ära ja potti? Sarvelesed küljes? Umbes mitu tavalist purki tuleb, et teaksin steriliseerida? 2?

Helen Palts
postitatud 21.10.2015 16:15

Mina tegin paradiisiõuntest moosi koos õuntega, samuti pressisin läbi sõela, hästi hästi hea moos tuli !