Lihapallide serveerimine jõululaual on taas skandianaavlastelt laenatud komme. Mõte on hea - kui seltskonnas on näiteks lapsi, kes seapraadi paljuks peavad, võivad nad hoopis lihapallidega maiustada. Lisaks maitsevad lihapallid hästi nii kuumalt kui ka külmalt. Mina olen maitseks lisanud veidi kaneeli, ent vürtsi sobivad andma ka vürtspipar, kadakamarjad, vürtsköömned jm.
Sega hakkliha soola ja vürtsidega, siis lisa ülejäänud ained ning sega käte või miksri abil ühtlaseks hakkmassiks.
Vormi väikesteks lihapallideks (märgade või õliste käte abil on seda lihtsam teha).
Edasi võid toimida kolmel moel:
1. Prae lihapallid pannil ümberringi õlis pruuniks, siis kata pann kaanega ja hauta kaane all tasasel tulel küpseks.
2. Prae lihapallid pannil ümberringi õlis pruuniks, siis tõsta 200-kraadisesse ahju järelküpsema.
3. Laota toored lihapallid ahjuplaadile või -pannile ning küpseta 220-kraadises ahjus 15-20 minutit, kuni pallikesed on seest küpsed ja väljast kenasti pruunistunud.
Vürtsikad lihapallid
Lihapallide serveerimine jõululaual on taas skandianaavlastelt laenatud komme. Mõte on hea - kui seltskonnas on näiteks lapsi, kes seapraadi paljuks peavad, võivad nad hoopis lihapallidega maiustada. Lisaks maitsevad lihapallid hästi nii kuumalt kui ka külmalt. Mina olen maitseks lisanud veidi kaneeli, ent vürtsi sobivad andma ka vürtspipar, kadakamarjad, vürtsköömned jm.