Vürtsikad lihapallid

Lihapallide serveerimine jõululaual on taas skandianaavlastelt laenatud komme. Mõte on hea - kui seltskonnas on näiteks lapsi, kes seapraadi paljuks peavad, võivad nad hoopis lihapallidega maiustada. Lisaks maitsevad lihapallid hästi nii kuumalt kui ka külmalt. Mina olen maitseks lisanud veidi kaneeli, ent vürtsi sobivad andma ka vürtspipar, kadakamarjad, vürtsköömned jm.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

400 g hakkliha

2 sl hakitud sibulat

1 sl kartulitärklist

1 muna

1 tl soola

0.5 tl musta pipart

1.5 dl piima

muskaatpähklit

Praadimiseks:

võid

Valmistamine

Koori sibul, haki või riivi peeneks.

Sega hakkliha soola ja vürtsidega, siis lisa ülejäänud ained ning sega käte või miksri abil ühtlaseks hakkmassiks.

Vormi väikesteks lihapallideks (märgade või õliste käte abil on seda lihtsam teha).

Edasi võid toimida kolmel moel:

1. Prae lihapallid pannil ümberringi õlis pruuniks, siis kata pann kaanega ja hauta kaane all tasasel tulel küpseks.
2. Prae lihapallid pannil ümberringi õlis pruuniks, siis tõsta 200-kraadisesse ahju järelküpsema.
3. Laota toored lihapallid ahjuplaadile või -pannile ning küpseta 220-kraadises ahjus 15-20 minutit, kuni pallikesed on seest küpsed ja väljast kenasti pruunistunud.

Serveeri kuumalt või jahtunult.

LISA KOMMENTAAR

Kirsike
postitatud 18.12.2012 11:49

Meile meeldis konsistents väga. Maitsestan järgmine kord tugevamini. Aga väga head!

Tiina
postitatud 18.06.2019 15:21

Konsistents jäi pisut vedel, küpsetasin ahjus, kippusid laiali lagunema. Samas valminuna olid mõnusad pehmed. Maitsestasin oma maitse järele.